Tο αλφαβητάρι των δικαιωμάτων!

Στο πλαίσιο των της 3ης θεματικής του εργαστηρίου δεξιοτήτων της Α’ Δημοτικού , επιλέξαμε να ασχοληθούμε με τα δικαιώματα του παιδιού! Αφού εξηγήσαμε τι σημαίνει δικαίωμα γράψαμε την αλφαβήτα σε ένα χαρτόνι και προσπαθήσαμε να σκεφτούμε ένα δικαίωμα για κάθε γραμματάκι!

fecab805 75a3 42c2 b329 0ee20d6ba0d0

Τελικά είναι ΩΡΑΙΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΙΔΙ…

Παίζοντας με τους χρόνους!

Σήμερα με τις μαθήτριες και τους μαθητές της Τετάρτης τάξης, εξασκηθήκαμε με τους χρόνους παίζοντας!!! Χρειάστηκε ένα ταμπλό επιτραπέζιου παιχνιδιού, ένα απλό ζάρι, ένα ζάρι με τους χρόνους των ρημάτων και φυσικά κάρτες με ρήματα! Τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες, επέλεξαν το πιόνι τους ( ξύστρα, καπάκια κλπ) και το παιχνίδι ξεκίνησε!!

Σε δεύτερη φάση, θα ανεβάσουμε το επίπεδο δυσκολίας του παιχνιδιού, εισάγοντας ένα ζάρι με διαφορετικά πρόσωπα ρήματος και άλλο ένα που θα περιλαμβάνει εγκλίσεις χρόνων, π.χ. Υποτακτική Αορίστου, Προστακτική Ενεστώτα!

Πρόκειται για ένα παιχνίδι που κινητοποιεί το σύνολο των μαθητών/ τριών, εξασφαλίζει τη συμμετοχή ακόμα και των πιο ” αδύναμων ” μαθητών/ τριών ή μαθητών/ τριών με μαθησιακές δυσκολίες! Επίσης, επιτρέπει στον εκπαιδευτικό να σχηματίσει εικόνα για τον βαθμό κατανόησης των χρόνων για κάθε μαθητή/ τρια ξεχωριστά!

IMG 20240112 113251 IMG 20240112 113313