Παίζοντας με την ιστορία!

Κάνουμε την ιστορία παιχνιδάκι για μια ακόμα φορά!! Είναι γνωστό ότι η ιστορία της Ε’ δημοτικού έχει πολλά ονόματα…Δύσκολο για μικρούς και μεγάλους να τα θυμηθούν! Όμως εμείς βρήκαμε τον τρόπο…τη μετατρέψαμε σε παιχνίδι! Έτσι το κίνητρό μας πολλαπλασιάστηκε!!!!

Ποιος είναι λοιπόν; Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες ανάλογα με τον αριθμό τους! Σε κάθε γύρω ένα παιδί τραβάει μια κάρτα και περιγράφει στην ομάδα του το πρόσωπο που του έτυχε. Μπορεί να πει τι έκανε ή να το περιγράψει! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χρονόμετρο!! Νικήτρια είναι η ομάδα που θα βρει τα περισσότερα ιστορικά πρόσωπα! Καλή διασκέδαση!

Σκυταλοδρομία ανάγνωσης…

Στο πλαίσιο της Γλώσσας της Ε’ δημοτικού αποφασίσαμε να διοργανώσουμε σκυταλοδρομία ανάγνωσης με τα κείμενα του Ανθολογίου! Κάθε κείμενο και μια αποστολή…

Σκυταλοδρομία ανάγνωσης… – Δημοτικό Σχολείο Κανδήλας, Αρκαδίας (sch.gr)

 

 

Πες το φυσικά….!!!

Επανάληψη φυσικής με παιχνίδι…. Πες το φυσικά! Για το παιχνίδι αυτό έφτιαξα κάρτες με την έννοια της φυσικής που ήθελα να ελέγξουμε! Στο κάτω μέρος της κάρτας έγραψα δυο λέξεις που δεν πρέπει να πουν οι μαθητές/τριες και το παιχνίδι ξεκίνησε…

φυσική 1 φυσική 2

Διαστημο… παίζουμε με τα ρήματα!

Ποιος/α θα ταξιδέψει πρώτος στο ηλιακό μας σύστημα; Ποιος/α θα περάσει από τους  όλους πλανήτες πρώτος; Μα φυσικά αυτός/η που παίζει τους χρόνους των ρημάτων στα δάχτυλα!! Ένα διαστημικό ταμπλώ, ένα ζάρι με χρόνους, ένα με τους αριθμούς, κάρτες με ρήματα κι όλα έτοιμα!!! Καλή διασκέδαση!