6 Μαρτίου: Ημέρα ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό

 

                                                     9328050 orig

Η  6 Μαρτίου,  “Ημέρα Ενάντια στον Σχολικό Εκφοβισμό”, είναι μια ημέρα αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση και την καταπολέμηση ενός από τα πιο σοβαρά κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι νέοι σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο σχολικός εκφοβισμός, σε όλες του τις μορφές – φυσικός, λεκτικός, ψυχολογικός και διαδικτυακός – είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει την ψυχολογική και σωματική υγεία των παιδιών, εμποδίζοντάς τα από το να λειτουργήσουν σε ένα θετικό σχολικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με δεδομένα από την Ελλάδα και τη διεθνή πραγματικότητα, περίπου το 1 στα 3 παιδιά έχουν βιώσει κάποια μορφή εκφοβισμού κατά τη διάρκεια της σχολικής τους πορείας. Αυτό μας δείχνει τη σοβαρότητα του προβλήματος και την ανάγκη για δράση. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε τα διάφορα είδη εκφοβισμού και να προωθούμε την ανοικτή συζήτηση και την ενεργή εναντίωση σε κάθε μορφή αυτού του βλαβερού φαινομένου.

Ας ενωθούμε σήμερα για να δείξουμε υποστήριξη και αλληλεγγύη στα παιδιά που αντιμετωπίζουν τον εκφοβισμό, και ας δεσμευτούμε να εργαστούμε προς ένα μέλλον όπου κάθε παιδί θα αισθάνεται ασφαλές και σεβαστό στο σχολείο και στην κοινότητά του.

Στην προσπάθεια να καταγράψουμε απόψεις των παιδιών, προτείνουμε τη συμπλήρωση του ακόλουθου

ερωτηματολογίου.