27 Ιούλ 2013

Σελίδα από το ημερολόγιο ενός αστυνομικού

Συντάκτης: Μαρία Κρομμύδα | Κάτω από: Γενικά

Παρασκευή 26-7-2013. Της Αγίας Παρασκευής. Είναι προστάτρια όσων έχουν προβλήματα όρασης. Θα χρειαστώ τη βοήθειά της. Γιατί κάτι μου θολώνει τη ματιά το τελευταίο διάστημα.

Βρίσκομαι μέσα στο λεωφορείο μαζί με αρκετούς συναδέλφους. Είμαι με την πλήρη εξάρτηση. Κράνος, μάσκα, γκλομπ, γάντια, ασπίδα, δακρυγόνα. Τα τσεκάρω. Έχουμε πάρει εντολή να πάμε στην Γαλακτοβιομηχανία “Δωδώνη”, λίγο έξω από τα Γιάννενα.

Αυτό το καλοκαίρι είναι κόλαση. Τί να πρωτοθυμηθώ; Το κυνηγητό με τους δραπέτες στα βουνά και στα λαγκάδια της Ηπείρου, που ακόμη συνεχίζεται; Την εγκληματικότητα που έχει χτυπήσει ταβάνι; Δεν αντέχω να είμαι επί ποδός πολέμου και να με βρίζουν. Ούτε μια μέρα άδεια δεν πήρα. Θέλω να φύγω μακριά. Σφίγγω στο χέρι μου το γκλομπ. Θα μπορούσα να το λιώσω. Δεν προλαβαίνω να σκεφτώ κάτι άλλο. Φτάσαμε. Είναι συγκεντρωμένοι πολλοί κτηνοτρόφοι. Διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις τριών μηνών στις πληρωμές του γάλακτος που έχουν παραδώσει. Επικρατεί ένταση. Το κλίμα είναι πολεμικό. Το βλέμμα μου διασταυρώνεται με των ανθρώπων απέναντι. Γιατί απέναντι; Αφού δίκιο έχουν. Ούτ’ εγώ μπορώ να ζήσω την οικογένειά μου αξιοπρεπώς. Η οικονομική αφαίμαξη χτύπησε και μένα. Βρισίδια. Ααα θα τα πάρω! Ακόμη δεν έχω συνηθίσει την ομοιότητά μου με τα γουρούνια και τους δολοφόνους. Ή μήπως φταίει αυτή η θολούρα στα μάτια μου; Αγία μου Παρασκευή, κάνε με να δω καθαρά.

Οι εντολές είναι να μην τους αφήσουμε να μπουν στο χώρο της εταιρείας. Πάση θυσία. Δεν τα καταφέρνουμε. Ρίχνουν την καγκελόπορτα. Εντολή να ρίξουμε και χημικά. Όχι ρε π… μου. Πάλι τα ίδια. Πρέπει να βάλω τη μάσκα. Με πνίγουν κι εμένα αυτά τα καρκινογόνα, ούτ’ εγώ μπορώ ν’ ανασάνω καλά. Χώρια που η θερμοκρασία πήρε την ανηφόρα. Σκάει ο τζίτζικας. Οι εντολές θα έπρεπε να είναι να μπουκάρουμε μαζί με τους κτηνοτρόφους και ν’ απαιτήσουμε να πληρωθούν όσα δικαιούνται. Πάλι στη λάθος μεριά βρίσκομαι ο μ… Πέτρες εκτοξεύονται από τα χέρια των αγανακτισμένων κτηνοτρόφων. Αναγνώρισα ανάμεσά τους και το συμμαθητή μου τον Πέτρο. Και την ξαδέρφη μου Ελένη από την Ελεούσα. Αλλά τί να κάνω. Τί να κάνω;;; Υπακούω σε παράλογες εντολές. Που να με πάρει…

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση