10 Ιούλ 2012

CATASTROIKA – μαζικές ιδιωτικοποιήσεις παντού. Το “Ιερό Δισκοπότηρο” της παγκοσμιοποίησης

Συντάκτης: Μαρία Κρομμύδα | Κάτω από: Γενικά

Η CATASTROIKA είναι ένα ντοκιμαντέρ που αναζητά τις συνέπειες από την ολοκληρωτική εκποίηση μιας χώρας. Εξετάζοντας παραδείγματα ιδιωτικοποιήσεων και απορρύθμισης στις πιο αναπτυγμένες χώρες της Δύσης προσπαθεί να προβλέψει τι θα συμβεί αν το ίδιο μοντέλο εφαρμοστεί σε μία χώρα υπό καθεστώς επιτήρησης.

Η διαδικασία ξεπουλήματος που θα ακολουθηθεί στην Ελλάδα έχει δοκιμαστεί αρκετές φορές σε ανάλογες περιπτώσεις. Οι ίδιοι άνθρωποι που αναλάμβαναν το ξεπούλημα δημοσίων επιχειρήσεων σε χώρες της Λατινικής Αμερικής έχουν στήσει σήμερα τα γραφεία τους σε χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας – και οι καλύτεροι από αυτούς βρίσκονται εδώ και μήνες στην Αθήνα.

Η διαδικασία ακολουθεί πάντα τα ίδια ακριβώς βήματα: Αρχικά οι κυβερνήσεις σε συνεργασία με τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης ξεκινούν μια άγρια επίθεση εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπεύθυνοι για όλα τα οικονομικά δεινά της χώρας. Ο μύθος του υπερδιογκωμένου δημόσιου τομέα συχνά βασίζεται στη διαστρέβλωση στοιχείων από οργανισμούς που στηρίζονται (σε) και στηρίζουν την εκάστοτε κυβέρνηση. Παράλληλα συγκεκριμένοι δημόσιοι οργανισμοί εγκαταλείπονται συνειδητά στη μοίρα τους, εξοργίζοντας τους πολίτες με την αναποτελεσματικότητά τους. Και η διαδικασία ολοκληρώνεται με την πώληση ακόμη και των κερδοφόρων δημόσιων οργανισμών σε ένα κλάσμα της αξίας τους.

Πηγή: http://www.catastroika.com/index.php

[dailymotion xqdvex nolink]

Ένα ακόμη επεισόδιο – ίσως το σημαντικότερο σε συνέπειες – στη διαδικασία αποδεκατισμού της χώρας είναι προ των πυλών. Η οικονομική ασφυξία και η πλήρης παράδοση στο θέλημα των ιδιωτών επενδυτών.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι το ντοκιμαντέρ κυκλοφορεί στο Internet χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης.

Αφήστε μια απάντηση