23 Ιούλ 2011

Ημερίδα “Ασφάλεια στο διαδίκτυο – Cyber bullying”

Συντάκτης: Μαρία Κρομμύδα | Κάτω από: Γενικά, Ειδήσεις, εκπαίδευση

Την προσεχή Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011 και ώρα 7:30μμ. θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα στην Αίθουσα “Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος” της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας ενημερωτική ημερίδα με τίτλο “Ασφάλεια στο διαδίκτυο – Cyber bullying”.

Ανάλογες ενημερωτικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται ήδη σε διάφορα μέρη της χώρας αυτό το καλοκαίρι και διοργανώνονται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στόχος είναι η ενημέρωση για την ασφαλή πρόσβαση των πολιτών στις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα στο διαδίκτυο (internet).

Οι πολίτες και ειδικότερα οι γονείς, καθώς και τα παιδιά θα μπορούν μέσα από τη διαδραστική συμμετοχή τους να ενημερώνονται από στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία, για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά τη πλοήγηση τους σε αυτό.

Θα έχει νομίζω εξαιρετικό ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε το απόσταγμα της εμπειρίας ανθρώπων που ασχολούνται με ένα τόσο σημαντικό και ευαίσθητο θέμα, τις προεκτάσεις του οποίου αρχίζει σιγά – σιγά να συνειδητοποιεί όποιος ασχολείται με τη διαπαιδαγώγηση των νέων.

Δείτε δύο πολύ εύστοχα διαφημιστικά μηνύματα των εν λόγω ημερίδων, ένα τηλεοπτικό και ένα ραδιοφωνικό.

Επίσης, αξίζει να διαβάσετε ένα ενημερωτικό φυλλάδιο που εξέδωσε η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο. Εναλλακτικά, μπορείτε να δείτε από την ίδια Υπηρεσία χρήσιμες συμβουλές  για ασφαλή πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Άξιο προσοχής είναι και ένα πρόσφατο Δελτίο Τύπου (με ημερομηνία 19 Ιουλίου 2011) από την Ελληνική Ανοικτή Γραμμή SafeLine, η οποία δέχεται καταγγελίες για παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο. Για το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2011 η SafeLine έλαβε συνολικά 1807 καταγγελίες.

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση