Θρησκευτικά …εν δράσει!!!

Kασσιανή Πουλιάνου – 2ο Γυμνάσιο Καλλιθέας

Παρουσίαση εργασιών του Γ3 για τα new age κινήματα

Φεβ 202020

1)Η εργασία της μαθήτριας Σοφίας Μ. για τον Σατανισμό:

     Σατανίσμος

Η εργασία για τις πολεμικές τέχνες:Πολεμικές τέχνες

2)Η εργασία της μαθήτριας Βασιλικής Π. για τη Μαγεία:



Λήψη αρχείου

3)Η εργασία της μαθήτριας Βασιλικής Μπ. για την αστρολογία:

Αστρολογία ονομάζεται η ψευδοεπιστήμη που ισχυρίζεται ότι ερμηνεύει, με τρόπο άγνωστο στη σημερινή επιστήμη και την λογική της αιτιοκρατίας, τις ανθρώπινες καταστάσεις και τα γεγονότα που συμβαίνουν στη Γη με τη μελέτη των κινήσεων και των θέσεων των ουρανίων σωμάτων.Η συσχέτιση της θέσης των ουράνιων σωμάτων και της ανθρώπινης ζωής σύμφωνα με ορισμένες αστρολογικές σχολές είναι αιτιακή ή κατά άλλες μη-αιτιακή.Ως αστρολόγος ορίζεται, κατά γενική έννοια, όποιος παρατηρεί και μελετά τα ουράνια σώματα για να ερμηνεύσει τις επιδράσεις τους στις ανθρώπινες ζωές[4]. Η μελέτη αυτή γίνεται κυρίως με καταγραφή των ουράνιων σωμάτων στο ζωδιακό κύκλο και τη δημιουργία ωροσκοπίων. Ο αστρολόγος μετασχηματίζει τις αστρονομικές πληροφορίες σε αστρολογικές, όπως ζωδιακές θέσεις και όψεις των πλανητών Έχουν πραγματοποιηθεί πολλαπλές επιστημονικές δοκιμές σχετικά με τη φερεγγυότητα της αστρολογίας, και ουδέποτε ευρέθη αποδεικτικό στοιχείο που να υποστηρίζει είτε τις θέσεις ή τα δήθεν αποτελέσματα που περιγράφονται στην αστρολογική παράδοση. Επιπλέον, δεν υπάρχει προτεινόμενος μηχανισμός δράσης μέσω του οποίου οι θέσεις και οι κινήσεις των άστρων και των πλανητών θα μπορούσαν να επηρεάσουν τους ανθρώπους και τα γεγονότα στη Γη που να μην αντιφάσκει πως με τις βασικές πτυχές της βιολογίας και της φυσικής.Πάραυτα, η Αστρολογία εξακολουθεί να καταλαμβάνει ένα μεγάλο μερίδιο από ανθρώπους που συνεχίζουν να την πιστεύουν και να την ακολουθούν.Η Αστρολογία δεν πρέπει να συγχέεται με την Αστρονομία, την επιστημονική μελέτη των ουρανίων σωμάτων. Αν και έχουν κοινές ρίζες στην εποχή των Βαβυλωνίων και Αιγυπτίων αστροπαρατηρητών, η αστρονομία έχει προοδεύσει σε κοινώς αποδεκτή επιστήμη, ενώ η αστρολογία όχιΗ Αστρολογία ανέκαθεν εξελισσόταν στην πορεία του χρόνου, δοκιμάζοντας νέες μεθόδους αλλά και νέους κανόνες και πλαίσια ερμηνείας. Συχνά επηρεαζόταν από εξελίξεις σε άλλες επιστήμες, με τις οποίες είχε επαφή, και δημιουργούσε νέα μοντέλα πρόβλεψης ή νέες μεθοδολογίες υπολογισμού. Λόγω αυτής της εξέλιξης συχνά ανέκυπταν ζητήματα και διαφωνίες

Η αστρολογία είναι ασυμβίβαστη με την Χριστιανική πίστη για πολλούς λόγους. Το φρόνημα της αστρολογίας και η ελπίδα που θεμελιώνεται στις κινήσεις των άστρων είναι πράγματα ασυμβίβαστα με το φρόνημα ενός χριστιανού και με την εν Χριστώ ελπίδα.

 

Κατά την χριστιανική αντίληψη ο άνθρωπος είναι το κατ’ εικόνα του Τριαδικού Θεού που είναι αγάπη και ελευθερία. Η συμπεριφορά της αλόγου κτίσεως και οι φυσικοί νόμοι που τη διέπουν δεν εναρμονίζονται με τη ζωή του ανθρώπου. Η αγάπη και η ελευθερία, δηλαδή η ανθρώπινη προαίρεση είναι κατά τη χριστιανική αντίληψη προσδιοριστικά στοιχεία του ανθρωπίνου προσώπου. Ο χαρακτήρας του ανθρώπου δε διαμορφώνεται από ανάγκη, ως αποτέλεσμα επενεργείας τυφλών νόμων, αλλά με βάση την αληθινή του φύση και την προαίρεσή του.

 

Σύμφωνα με το δόγμα της αστρολογίας, ακόμα και η αγάπη και όλες οι διαπροσωπικές σχέσεις του ανθρώπου υποτάσσονται στις κινήσεις και στους συνδυασμούς των άστρων. Γίνεται δηλαδή φανερό ότι η αστρολογία δε συμβιβάζεται με τη χριστιανική πίστη απορρίπτει την ελευθερία του ανθρώπου αλλά και τη ελευθερία του Θεού να ασκεί τη θεία Του Πρόνοια και να προσφέρει στον άνθρωπο τη Θεία Του χάρη.

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα σχόλια

Ιστορικό



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων