Διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο του Κ.Π.Ε. Πεταλούδων Ρόδου και Κ.Π.Ε. Ομηρούπολης Χίου με τίτλο “Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση για την Αειφορία μέσα από το παιχνίδι”

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Πεταλούδων Ρόδου, στο πλαίσιο της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» υλοποιείται μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος  «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»  με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνδιοργανώνει με το Κ.Π.Ε. Ομηρούπολης Χίου και τις Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Διήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με θέμα:

«Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση για την Αειφορία μέσα από το παιχνίδι»

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η ενημέρωση και παιδαγωγική στήριξη των εκπαιδευτικών που αναλαμβάνουν Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μέσα από παιχνίδια και δημιουργίες της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην συνεργασία του ΚΠΕ Πεταλούδων με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Περιβαλλοντική Εκπαίδευση” του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ειδικότερα με το “Σχεδιασμό και παραγωγή παιχνιδιών ως εκπαιδευτικών εργαλείων”.

Στόχος είναι να γνωρίσουν τις έννοιες Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Αειφορία μέσα από το θεωρητικό πλαίσιο και τις εφαρμογές στα εκπαιδευτικά προγράμματα των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τις συνεργασίες μεταξύ των Κ.Π.Ε. και τις συνεργασίες  με φορείς της κοινωνίας μας.

“Στις αρχές του 21ου αιώνα, η εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη, με τη στήριξη διεθνών οργανισμών, διεκδικεί τη δική της θέση στα εκπαιδευτικά δρώμενα. Η νέα αυτή εκπαιδευτική πρόταση όμως εγείρει και μια σειρά από ζητήματα, όπως οι σχέσεις με την περιβαλλοντική εκπαίδευση, οι διαφορετικές τάσεις και ερμηνείες που διαμορφώνονται, οι προβληματισμοί και οι αντιρρήσεις που διατυπώνονται.”

Το Σεμινάριο θα υλοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Πεταλούδων στο Θεολόγο Ρόδου την Παρασκευή  24 Νοεμβρίου και Σάββατο 25 2017

afisa 24-25 Νοε 2017