Γυμνάσιο Σούρπης : ¨σχολικός κήπος¨ – επίσκεψη στη σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

κείμενο: Καλοδήμου Ιωάννα

   Επιθυμία  της ομάδας από πολύ νωρίς ήταν η επαφή και η επικοινωνία με ανθρώπους που σε επιστημονική βάση εξειδικεύονται σε θέματα λαχανοκομίας , ανθοκομίας και φυτοπαθολογίας.

Η υπεύθυνη Σχολικών δραστηριοτήτων κ. Κυριακή Δανιηλίδου έδωσε άμεσα τη λύση. Θα μπορούσαμε να επισκεφτούμε  τη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Πράγματι το ραντεβού κλείστηκε από πολύ νωρίς για τις 10 Δεκεμβρίου 2014.  Η κ. Μαντούδη Αναστασία, Γραμματέας της Κοσμητείας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και η κ. Κουφοστάθη Ευλαλία, ΕΔΙΠ της Γεωπονικής Σχολής  του Π.Θ συνέβαλαν ιδιαίτερα στην οργάνωση και υλοποίηση της συγκεκριμένης επίσκεψης.

Οι υπεύθυνοι για την επίσκεψή μας καθηγητές της Γεωπονικής Σχολής κ. Πετρόπουλος (λαχανοκομία), κ. Λύκας (ανθοκομία) και κ. Βέλλιος (φυτοπαθολογία)  μας υποδέχτηκαν στο χώρο του Πανεπιστημίου, μας ξενάγησαν σε θερμοκήπια, μας ενημέρωσαν για νέες μεθόδους καλλιέργειας, έλυσαν απορίες μας, μας ξενάγησαν στο χώρο του Χημείου όπου μας παρουσίασαν  τον αποστακτήρα για την παραγωγή αιθέριων ελαίων και τον τρόπο λειτουργίας του.

Μεταβήκαμε επίσης και στο χώρο των εργαστηρίων  Φυτοπαθολογίας λειτουργώντας – για όση ώρα βρεθήκαμε εκεί- ως μικροί ερευνητές. Αφού δημιουργήσαμε ομάδες δύο ατόμων, έχοντας μπροστά μας  στερεοσκόπια και μικροσκόπια και υπό την καθοδήγηση του καθηγητή κ. Βέλλιου παρατηρήσαμε μύκητες  και άλλους παθογόνους μικροοργανισμούς που προσβάλουν τα φυτά.

Η εμπειρία που αποκομίσαμε ήταν μοναδική . Τους ευχαριστούμε θερμά όλους!

η ταινία μας  ¨Επίσκεψη στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας¨