Πρόσκληση συμμετοχής σε εκπαιδευτικά προγράμματα του Κ.Ε.ΠΕ.Α./Κ.Π.Ε. Φιλιππιάδας περίοδο Φεβρουαρίου-Ιουνίου 2022

Το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.)/Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Φιλιππιάδας, στο πλαίσιο της Πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Β Κύκλος)», που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο), προγραμματίζει την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, δια ζώσης και διαδικτυακά, με σχολικές ομάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Ηπείρου για την περίοδο Φεβρουαρίου-Ιουνίου 2022, βάσει της εγκυκλίου του Υ.ΠΑΙ.Θ. με αρ. πρωτ. Φ11/154902/Δ7/30-11-2021.

Τα δια ζώσης εκπαιδευτικά προγράμματα, μονοήμερης διάρκειας, θα διεξάγονται κατά κύριο λόγο σε εξωτερικούς χώρους, με τήρηση όλων των μέτρων απόστασης και ατομικής υγιεινής και ο προγραμματισμός τους θα λαμβάνει υπόψη τις υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή του Κ.Ε.ΠΕ.Α. Φιλιππάδας. Τα προγράμματα που μπορούν να επιλέξουν οι σχολικές ομάδες για την περίοδο Φεβρουαρίου-Ιουνίου 2022 είναι:

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ Ή ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

«Η παρέα του νερού στη λίμνη του Ζηρού», για μαθητές/τριες Β, Γ, Δ, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου (αριθμός μαθητών μέχρι 25)

«Ο Νερόμυλος, η Ανεμογεννήτρια και το Φωτοβολταϊκό», για μαθητές/τριες  Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου (αριθμός μαθητών μέχρι 25)

«Ανακαλύπτοντας το δάσος», για μαθητές/τριες  Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου(αριθμός μαθητών μέχρι 25)

 «Η βίδρα και το σκιουράκι στη λίμνη του Ζηρού» Νηπιαγωγείο και Α΄ Δημοτικού (αριθμός μαθητών μέχρι 25)

Αιτήσεις – δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν οι εκπαιδευτικοί στους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσής τους μέχρι την Πέμπτη 23/12/2021 (επισυνάπτεται πρότυπο αίτησης).

Οι Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων παρακαλούνται να αποστείλουν στο Κ.Ε.ΠΕ.Α. Φιλιππιάδας τους σχετικούς πίνακες και τις αιτήσεις των εκπαιδευτικών μέχρι την Παρασκευή 14/01/2022.

Η ημερομηνία υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος θα οριστεί μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Κ.Ε.ΠΕ.Α. Φιλιππιάδας με τις σχολικές μονάδες και θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων των αντίστοιχων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί παρακολουθούν και έχουν την ευθύνη για τους μαθητές/τριες τους σε όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Παρακαλούμε για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών κάθε σχολικής μονάδας.

Στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινίσεις.

Για να κατεβάσετε την αίτηση-Δήλωση πατήστε ΕΔΩ