Δραστηριότητες 2017-2018


1.  4ος Δρόμος Μνήμης για την Μικρασιατική καταστροφή

 

«Από τον Ασκάνιο στον Ερασίνο»

Τα μέλη της Π.Ο. του ΚΠΕ Νέας Κίου συμμετέχουν ως εθελοντές στη διοργάνωση του 4ου Δρόμου Μνήμης για τη Μικρασιατική καταστροφή.

 

21686377_1541987142511530_5736711315004786743_n

  Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 17:00

Φωτογραφίες εδώ

 

2. «Με τα ποδήλατά μας, δίπλα στον Ερασίνο»

 

ποδηλατάδα

 Δελτίο Τύπου

Φωτογραφίες εδώ

 

3.   5o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας «Κωφοί και Ακούοντες εν δράσει»

 

Με αφορμή το 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας «Κωφοί και Ακούοντες εν δράσει», που διοργανώνεται για πρώτη φορά και στο Ναύπλιο, από τις 28/9- 1/10 2017, το Κ.Π.Ε. Νέας Κίου θα συνεισφέρει στην επιτυχή διοργάνωσή του. Το Φεστιβάλ στοχεύει στην επαύξηση της επικοινωνίας Κωφών και Ακουόντων και στην προώθηση πολιτισμικών αξιών και κυρίως του εθελοντισμού.
Πρόγραμμα Ναυπλίου στην Ιστοσελίδα
https://www.flipsnack.com/EsaiEnRoi/5-fdxmaxtd0.html

 

22045945_1556313234412254_8745843589215202548_n

 

Φωτογραφίες εδώ

 

 

4.  Πνοές Ανέμων

 

Συμμετέχοντας στην πανελλαδική εκστρατεία «Περιβάλλον και Πολιτισμός», που για το σχολικό έτος 2017-2018 είναι αφιερωμένη στο στοιχείο του αέρα με τίτλο «Πνοές Ανέμων», το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Δ΄ Ε.Π.Κ.Α. και προτίθεται να υλοποιήσει εκπαιδευτικές δράσεις με μαθητές Α/θμιας Εκπ/σης από την Αργολίδα, στο κάστρο της Ακροναυπλίας, την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017.
Οι δράσεις αυτές εστιάζουν στη σημασία των ανέμων από την αρχαιότητα έως σήμερα, στις κατευθύνσεις και ονομασίες των ανέμων καθώς και στη σημασία των ανεμόμυλων και των πηγών αιολικής ενέργειας.
Με ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες, βιωματικά παιχνίδια, κατασκευές και παιχνίδια γνώσεων προσεγγίζεται με διαθεματικό και ευχάριστο τρόπο το στοιχείο του ανέμου, προσφέροντας μια διασκεδαστική εκπαιδευτική εμπειρία στους μαθητές/τριες.
Η συμβολή του αέρα στην εξέλιξη του Ναυπλίου
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αργολίδας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ν. Κίου και την Εθνική Πινακοθήκη – παράρτημα Ναυπλίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πνοές Ανέμων»,…
argolisculture.gr

 

pp-logo-2017

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες εδώ

 

 

 

 

 

5. Επιμορφωτική Ημερίδα Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας

 

 

23622042_202358880307385_4479586100252251189_n

«Γνωριμία με το Κ.Π.Ε. Νέας Κίου-  Περιβάλλον και Ανθρώπινα Δικαιώματα»

 Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου, στο πλαίσιο της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Κ.Π.Ε.) – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εντάσσεται στον Άξονα προτεραιότητας 6 –ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ «Περιφέρειες σε Μετάβαση(ΜΕΤ), πρόκειται να υλοποιήσει Επιμορφωτική Ημερίδα με τίτλο: «Γνωριμία με το Κ.Π.Ε. Νέας Κίου – Περιβάλλον και Aνθρώπινα Δικαιώματα».

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017  από τις 16:30 έως τις 21:00 στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου, σε συνεργασία με την Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης  Α/θμιας Εκπαίδευσης ΠΔΕ Πελοποννήσου,  τη Σχολική Σύμβουλο 7ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής  και την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου, θα παρουσιάσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα υλοποιήσει κατά τη σχολική χρονιά 2017-2018, τα Δίκτυα που συμμετέχει καθώς και τις δράσεις που υλοποιεί, με σκοπό την ενημέρωση των Εκπαιδευτικών  της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Επιπλέον, στόχος της Επιμορφωτικής Ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση στη σύγχρονη εκδοχή του κοινωνικού ζητήματος των διαπολιτισμικών διαφορών, της μετανάστευσης ή της προσφυγιάς, η απόκτηση ενσυναίσθησης απέναντι στις δυσκολίες που περνούν εκατομμύρια συνάνθρωποί μας και η κατανόηση του δικαιώματος κάθε ανθρώπου για μια καλύτερη ζωή  και εκπαίδευση, ανεξάρτητα από τον τόπο καταγωγής ή διαμονής του.

Τα τελευταία χρόνια κυρίως, τόσο οι εκπαιδευτικοί, όσο και οι μαθητές, βιώνουν έντονα μέσα στην τάξη διαπολιτισμικές διαφορές, που, ενίοτε, δεν έχουν τη γνώση να τις διαχειριστούν αποτελεσματικά.

Για το λόγο αυτό, πέρα από το θεωρητικό μέρος, θα υλοποιηθούν και  βιωματικά εργαστήρια, όπου οι συμμετέχοντες θα ευαισθητοποιηθούν και θα ενδυναμωθούν, με στάσεις και συμπεριφορές  απέναντι σε σοβαρά  κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα, με στόχο την επικράτηση μιας δίκαιης κοινωνίας για την τωρινή αλλά και τις μέλλουσες γενιές.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Νέα Κίος, 15 Νοεμβρίου 2017

 

16.15-16:30                                      ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ -ΕΓΓΡΑΦΕΣ
16:30-16:50 «Γνωριμία με το Κ.Π.Ε. Νέας Κίου»Γαρυφαλλιά Κλειάσσιου Αναπληρώτρια Υπεύθυνη Κ.Π.Ε.,Εκπαιδευτικός ΠΕ02
16:50-17:10 «Ευαισθητοποίηση των Εκπαιδευτικών σε ζητήματα υπεράσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων»Δρ Τριανταφυλλιά ΝικολούδηΣχολική Σύμβουλος 7ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής
17:10-17:40 «Ανθρώπινα Δικαιώματα και η αναγκαιότητα διδασκαλίας τους»Δρ. Γεωργία ΚαρούντζουΠροϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Α/θμιας Εκπαίδευσης ΠΔΕ Πελοποννήσου
17:40-18.00                                            ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
18.00-20.00

Βιωματικά εργαστήρια

(Χωρισμός σε 2 ομάδες)

 

1ο εργαστήρι:“Ταξιδεύοντας με την καινούρια μου ταυτότητα“,ένα εργαστήρι για Διακρίσεις και Στερεότυπα.Υπεύθυνη εργαστηρίου: Δρ. Γεωργία Καρούντζου Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Α/θμιας Εκπαίδευσης ΠΔΕ Πελοποννήσου.2ο εργαστήρι:

“Έχω δικαίωμα στην Εκπαίδευση… Εκείνοι έχουν;”

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Δρ Τριανταφυλλιά Νικολούδη, Σχολική Σύμβουλος 7ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής.

20:00-20:30 Παρουσίαση των Εργαστηρίων
20:30-21:00 Συζήτηση-Συμπεράσματα-Αξιολόγηση

 

 

Φωτογραφίες εδώ

 

 

6.  Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά

 

Το Κ.Π.Ε. Νέας Κίου συμμετέχει στις Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις της Δημοτικής Ενότητας Νέας Κίου, του Δήμου Άργους -Μυκηνών, με Εργαστήριο  Χριστουγεννιάτικων κατασκευών από φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά,  απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και στους εκπαιδευτικούς τους.

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες εδώ

 

 

7. Τριήμερο σεμινάριο του Δικτύου «Κλιματικές αλλαγές- Ακραία καιρικά φαινόμενα»

 

 

 

“Ακραίων καιρών φαινόμενα”

Τριήμερο σεμινάριο του Δικτύου » Κλιματικές αλλαγές και ακραία καιρικά φαινόμενα» Συνδιοργάνωση Κ.Π.Ε. Νέας Κίου & Στυλίδας – Υπάτης. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στη Νέα Κίο 26,27.28 Ιανουαρίου 2018. Έναρξη: Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018, ώρα: 16:00, Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου.

Ακολουθούν :

1. Πρόγραμμα σεμιναρίου

2. Πίνακας Εισηγητών και Συντονιστών εργαστηρίων

3. Μέλη Π.Ο. συνεργαζόμενων Κ.Π.Ε.

4. Συμμετέχοντες Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων

5. Συμμετέχοντες Εκπαιδευτικοί

6. Οργανωτική Επιτροπή

ΠΙΝΑΚEΣ

 

Φωτογραφίες εδώ

 

 

 

8. Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

 

 

 

 

         ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ

         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

         ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ

     

             Η 21η Μαρτίου συμπίπτει με την έναρξη της εαρινής ισημερίας και την πρώτη ημέρα της άνοιξης. Η ημέρα αυτή ανακηρύχθηκε Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας για να φέρει τον άνθρωπο πιο κοντά στο δάσος, που καλύπτει το 25% της επιφάνειας της Γης, να του κεντρίσει το ενδιαφέρον, να μάθει περισσότερα για τις λειτουργίες του, αλλά και για την ανάγκη προστασίας του, που είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη επιβίωση

Με αφορμή την ημέρα αυτή και πιστεύοντας ότι οι έφηβοι, ως αυριανοί ενήλικες, θα είναι  αυτοί που θα κάνουν την ουσιαστική διαφορά διαμορφώνοντας μια οικολογική συνείδηση από τα πρώτα στάδια της ζωής τους, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, το Δήμο  Άργους –Μυκηνών, τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Άργους-Μυκηνών κ. Παναγιώτη Σκούφη, τον Πρόεδρο της Τοπικής Ενότητας Νέας Κίου κ. Νικόλαο Μουτάφη και τη Διεύθυνση Δασών Αργολίδας, επιχειρεί  να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει  τους  μαθητές και τις μαθήτριες  του  Γυμνασίου Νέας Κίου σχετικά με τα δάση,  το αστικό και περιαστικό πράσινο και προγραμματίζει εκπαιδευτική δράση με θέμα: «Πρασινίζουμε την αυλή του σχολείου μας».

Η δράση αυτή  θα πραγματοποιηθεί  στον  αύλειο χώρο του Γυμνασίου Νέας Κίου, την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018, από τις 12:00 έως τις 13:30.

              Οι μαθητές και οι μαθήτριες, αφού ενημερωθούν  για τη σημασία των δασών και του πρασίνου γενικότερα στη ζωή τους, θα προβούν  σε δενδροφύτευση και εξωραϊσμό της σχολικής τους αυλής με αρωματικά και καλλωπιστικά φυτά   σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του προαυλίου τους.

Τα δέντρα που θα φυτευτούν  είναι προσφορά της Διεύθυνσης Δασών Αργολίδας ενώ τα αρωματικά και καλλωπιστικά φυτά είναι προσφορά της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Άργους-Μυκηνών.

          

    Φωτογραφίες εδώ    

 

 

 9. Θεματική Εβδομάδα – 1ο Γυμνάσιο Άργους – 27 Μαρτίου 2018

Tree thematiki evdomada

 

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της Θεματικής Εβδομάδας στα Γυμνάσια, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της Σχολικής Κοινότητας σε ζητήματα που άπτονται της εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη, το ΚΠΕ Νέας Κίου, συμμετείχε στις 27 Μαρτίου με σχετικές Δράσεις για τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Άργους.

 

 

10. Θεματική Εβδομάδα – Γυμνάσιο Κουτσοποδίου – 7 Μαΐου 2018

Tree thematiki evdomada

 

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της Θεματικής Εβδομάδας στα Γυμνάσια, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της Σχολικής Κοινότητας σε ζητήματα που άπτονται της εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη, το ΚΠΕ Νέας Κίου, συμμετείχε στις 7 Μαΐου με σχετικές Δράσεις για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου Κουτσοποδίου.

 

 

11. Θεματική Εβδομάδα – Γυμνάσιο Νέας Κίου – 25 Μαΐου 2018

Tree thematiki evdomada

 

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της Θεματικής Εβδομάδας στα Γυμνάσια, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της Σχολικής Κοινότητας σε ζητήματα που άπτονται της εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη, το ΚΠΕ Νέας Κίου, συμμετείχε στις 25 Μαΐου με σχετικές Δράσεις για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου Νέας Κίου.

 

 

12. Εορτασμός Ημέρας Περιβάλλοντος 2018

 

Το Κ.Π.Ε. Νέας Κίου στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) οργάνωσε και υλοποίησε τις εξής δράσεις, με γενικό τίτλο: “Το περιβάλλον χθες – σήμερα – αύριο”

  1. Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

“Περίπατος στον Ποντίνο ποταμό και την Αλκυονία λίμνη”

 

 

2. Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

 

“Καθαρή Μεσόγειος – καθαρές ακτές”

 

 

3. Πέμπτη 7 & Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

 

“Γνωριμία με τον αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης, αναγνώριση φυτών, κατασκευή φυτολογίων και αγγείων”

 Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *