Δραστηριότητες 2013-2014


KPElogo tel copy

Σεμινάρια

 1. 3ήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο Α΄ επιπέδου, προσανατολισμένο στο θεματικό έτος της 10ετίας της UNESCO για την Εκπαίδευση για την Αειφορία «Ενεργός πολίτης», για  Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των νομών εμβέλειας του Κ.Π.Ε. (μόνο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου), με τίτλο:

«Η διαμόρφωση των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με άξονα τον ενεργό πολίτη στα πλαίσιο της Εκπαίδευσης για την Αειφορία»

Afisa energoi polites

Το σεμινάριο   θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή  6, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013  στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Κίου και απευθύνεται σε  60 εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Αργολίδας, Κορινθίας, Αρκαδίας, Λακωνίας& Μεσσηνίας).

Πρόγραμμα εδώ

Φωτογραφίες εδώ

 1. Τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο, προσανατολισμένο στο θεματικό έτος της 10ετίας της UNESCO για την Εκπαίδευση για την Αειφορία: «Ενεργός πολίτης», για  Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης των νομών εμβέλειας του ΚΠΕ Νέας Κίου με τίτλο:

«Η δεκαετία  της Εκπαίδευσης για την Αειφορική Ανάπτυξη (Ε.Α.Α.) δημιούργησε ενεργούς πολίτες ικανούς να υπερασπιστούν το Περιβάλλον και την  Αειφορία;»

afisa5-2014

Το σεμινάριο   θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή  2, το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Μαΐου  2014  στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Κίου και απευθύνεται σε  60 εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης των νομών εμβέλειας του Κ.Π.Ε. Νέας Κίου:   Α΄ Αθήνας, Γ΄ Αθήνας, Δ΄ Αθήνας και Αργολίδας.

Φωτογραφίες εδώ

 1. Συνάντηση Εκπαιδευτικών στο ΚΠΕ Νέας Κίου  με αφορμή την καθιέρωση
  «Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης».

  Τρίτη 8  Οκτωβρίου 2013

“Τα ΚΠΕ της γειτονιάς μας”

 

afisa week 2013

2. «Γνωριμία με τον υγρότοπο της περιοχής μας»

 1. Birds afisaafisa wetland 2013

  Κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου διοργανώνεται στην Ευρώπη η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών (EuroBirdwatch), με πρωτοβουλία της  Birdlife International, που αφιερώνει τη δράση της στα πουλιά και το περιβάλλον.

  Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, συμμετέχοντας σε αυτόν τον εορτασμό, διοργανώνει κάθε χρόνο σειρά εκδηλώσεων  σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Περιλαμβάνουν εξορμήσεις για παρατήρηση πουλιών, περιβαλλοντικά παιγνίδια και άλλες συναφείς δραστηριότητες.

  Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Νέας Κίου συμμετέχει σε αυτόν τον εορτασμό και σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία θα πραγματοποιήσει εκδήλωση, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 10:30 π.μ. στον υγρότοπο «Καλύβια» στην παραλιακή οδό Νέας Κίου – Ναυπλίου.

 

3.      Η συμβολή της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην επίλυση συγκρούσεων,

μέσα από την ομαδοσυνεργατική διδασκαλία –

Το παρατηρητήριο της ενδοσχολικής βίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.»

afisa

 

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου

Ώρα έναρξης: 17.00

AKYRWSH

4.  «Παρουσίαση των εκπαιδευτικών  προγραμμάτων του Κ.Π.Ε. Νέας Κίου –

Σχεδιασμός και Υλοποίηση Περιβαλλοντικών προγραμμάτων»

Ενημερωτική συνάντηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, περιοχής Ερμιονίδας από το  Κ.Π.Ε. Νέας Κίου στο Κρανίδι .

Η ενημερωτική συνάντηση θα γίνει σε συνεργασία με τις Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Αργολίδας , σε συνδιοργάνωση με τη Διευθύντρια και το σύλλογο διδασκόντων του Γυμνασίου Κρανιδίου, στην αίθουσα  πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Κρανιδίου, την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013, από τις 16:00 έως 19:00.

programs kpe

 5.

Ημερίδα στο Κ.Π.Ε. Νέας Κίου:

«O Εγκέλαδος μεταβάλλει τη γεωμορφολογία του τόπου και τη συμπεριφορά του ανθρώπου.

Ενημέρωση – πρόληψη»

 Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

KPE - Seismos

 

Περισσότερα εδώ

 

6. Ενημέρωση για τις δράσεις του Κ.Π.Ε. Νέας Κίου και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα

«Με τα φτερά του γλάρου»

σε μέλη και εκπροσώπους της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας.

DSC02817

Δράση Δια Βίου Μάθησης

16 Μαρτίου 2014

Ενημέρωση για τις δράσεις του Κ.Π.Ε. Νέας Κίου και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Με τα φτερά του γλάρου»  σε μέλη & εκπροσώπους της Ορνιθολογικής Εταιρίας.

Παρατήρηση πουλιών στον Υγρότοπο «Καλύβια» της παραλιακής οδού Ναυπλίου – Νέας Κίου.

Περισσότερα εδώ

 

7.

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

στο Κ.Π.E. Νέας Κίου (5 και 6 Ιουνίου 2014).

Poster P.H.P 2014

Το  Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Νέας Κίου στο πλαίσιο των δράσεών του «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», δράση που  υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και τους εθνικούς πόρους, οργανώνει διήμερο εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου)  με γενικό τίτλο: «Γιορτάζουμε το περιβάλλον και νοιαζόμαστε για αυτό, μέσα από τις σχολικές  δραστηριότητες»

 

Οι εκδηλώσεις αυτές θα είναι διήμερες, θα πραγματοποιηθούν στη Νέα Κίο, γίνονται με τη συνεργασία των Υπεύθυνων Σχολικών Δραστηριοτήτων Π/θμιας &  Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας  και απευθύνονται στις σχολικές μονάδες του Νομού Αργολίδας.

 1η ημέρα: Πέμπτη 5 Ιουνίου

(με τη συμμετοχή 2 τάξεων από το Δημοτικό Σχολείο Νέας Κίου και ομάδας 30 φοιτητών Γεωλογίας του Α.Π.Θ.)

 08:45 – 09:00   «Μαθαίνουμε για τις ακτές μας, νοιαζόμαστε γι΄ αυτές και συμμετέχουμε ενεργά», ενημέρωση των μαθητών από την Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Νέας  Κίου

 09:00 – 09:30   «Τα κοχύλια στην ακροθαλασσιά. Μαθαίνουμε για το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζουν», Γεώργιος Συρίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής τμήματος Γεωλογίας   Α.Π.Θ.

09:45-  11:30      Eθελοντικός, συμβολικός  καθαρισμός της παραλίας Νέας Κίου,  σε συνεργασία με τη Μεσόγειος SOS 

2η ημέρα: Παρασκευή  6 Ιουνίου

 (με τη συμμετοχή σχολικών μονάδων του Νομού Αργολίδας)

 18:00 – 21:00     Παρουσίαση  προγραμμάτων περιβαλλοντικής  εκπαίδευσης, σχολικού έτους 2013-2014 από σχολικές μονάδες Νομού Αργολίδας.

Πρόγραμμα – περισσότερα

Δελτίο Τύπου -Φωτογραφίες Δράσεων 5/6/2014Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *