Παγκόσμια ημέρα βιβλίου e-Twinning.

Σήμερα είναι η Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου!

Δυστυχώς, τη γιορτάζουμε από το σπίτι! Το σχολείο μας, όμως, συμμετέχει στο eTwinning πρόγραμμα «Μένουμε σπίτι …..μαζί». Έτσι, παρέα με πολλά άλλα παιδάκια, από όλη την Ελλάδα, θα πραγματοποιούμε  συνεργατικές δράσεις.

Ας μην ξεχνάμε την αγαπημένη φράση των παιδιών μας από το βιβλίο η Κυρά Δημοκρατία της Κας  Αρμενιάκου
«Όλοι μαζί, όλοι μαζί, είμαστε πάντα πιο δυνατοί».

Ευχαριστώ πολύ,  όλες τις συναδέλφους που ξεκίνησαν την δράση, τις ιδρύτριες του προγράμματος Αριάδνη Ευαγγελοπούλου, από το 29ο Νηπιαγωγείο Σερρών και Μαρίνα Ζαχαριά από το Νηπιαγωγείο Όσσας, όλες τις συναδέλφους που συμμετέχουν δυναμικά αλλά και τα μικρά μας αστέρια και τις οικογένειες τους που στηρίζουν τις δράσεις των εκπαιδευτικών!!!

Για σήμερα, λοιπόν, η κυρία Γιολάντα Τσορώνη Γεωργιάδη  διαβάζει για μας και για τα παιδιά μας τον «Ψεματούρη»!

Οι μήνες ζηλεύουν τον Απρίλη. Έχει, βλέπετε, την Πρωταπριλιά. Αποφασίζουν να κάνουν διαγωνισμό. Εκείνος που θα πει το πιο διασκεδαστικό ψέμα θα πάρει το στέμμα του “Αρχι-ψεύτη” από τον λουλουδιασμένο αδερφό του. Μα ήταν τόσο χαριτωμένα τα ψεματάκια που είπαν όλοι οι μήνες!

Τι “παιχνίδι” όμως τους έπαιξε ο Απρίλης και δεν κατάφερε να βγει κανένας νικητής; Και γιατί το παιχνίδι αυτό κατέληξε “στις 2 Απριλίου μεγάλη να ‘χουμε γιορτή του παιδικού βιβλίου”;

Θα την παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=BjQhT07JmdE&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2yll7hQReJD8rIEAdwexZCkMbp9-aFem_YQQP7vpxI_uM2tsstOdt5yZY

Να περάσετε όμορφα!