1η Δραστηριότητα

Δραστηριότητα 1η:

Οι επιμορφούμενοι καλούνται:

Με τη βοήθεια μιας μηχανής αναζήτησης:

  • να αναζητήσουν ένα βίντεο που θα μπορούσαν να το αξιοποιήσουν διδακτικά στο γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητάς τους
  • να δημιουργήσουν ένα έγγραφο κειμένου (το πολύ 200 λέξεις) κάνοντας αναφορά στη διδακτική αξιοποίηση του ευρήματος. Στο αρχείο κειμένου να υπάρχει δεσμός (υπερσύνδεση) προς το βίντεο και
  • να αναρτήσουν το κείμενό τους στον «Χώρο αποστολής αρχείων ασύγχρονων δραστηριοτήτων, Μεσοδιάστημα: Συνεδρία 1 & 2» με όνομα αρχείου: S1_eponymo_onoma.docx.

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ:

https://www.youtube.com/watch?v=Wg1yBHYtZQ8

Στα πλαίσια του μαθήματος «Βασικά Θέματα Πληροφορικής» του τομέα Πληροφορικής της Β’ τάξης των ΕΠΑΛ, είναι απαραίτητο οι μαθητές να διδαχθούν επεξεργασία εικόνας (κεφάλαιο 4). Το εργαλείο που προτείνεται είναι το GIMP, που ανήκει στην κατηγορία του ελεύθερου λογισμικού.

Το παραπάνω βίντεο παρουσιάζει πώς μπορούμε να συνδυάσουμε δύο εικόνες με τη χρήση του GIMP. Η μία απεικονίζει μία διάσημη τραγουδίστρια να κάθεται σε έναν καναπέ και η άλλη ένα ρομαντικό ηλιοβασίλεμα. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε μία εικόνα που να δείχνει την τραγουδίστρια να εμφανίζεται μπροστά από το ηλιοβασίλεμα.

Με τη βοήθεια του βίντεο, οι μαθητές θα εξοικειωθούν με βασικές έννοιες της επεξεργασίας εικόνας, όπως διαφάνεια, στρώμα, σβήσιμο και ισοπέδωση. Για να γίνει πιο ευχάριστο το μάθημα, μπορεί να ζητηθεί από τους μαθητές να εφαρμόσουν αυτά που παρουσιάζει το βίντεο σε κάποιο χιουμοριστικό παράδειγμα, π.χ. να εμφανίζεται κάποιος διάσημος ποδοσφαιριστής μπροστά από το γήπεδο μιας μικρής τοπικής ομάδας.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

2 Responses to 1η Δραστηριότητα

Τα σχόλια έχουν κλείσει.