Μαρ 11
21

Μεσίστια κυματίζει η σημαία στο Δημοτικό Σχολείο Ξυνονερίου!!!

Κάτω από (Εκπαιδευτικά) από στις 21-03-2011

Μεσίστια κυματίζει η σημαία στο Δημοτικό Σχολείο Ξυνονερίου (Δασκαλοχώρι) μετά την έκτακτη Γενική Συνέ­λευση στις 17/3 που είχε το τοπικό συμβούλιο, ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, ο εκπολιτιστικός σύλλογος του χωριού, παρουσία της αντιδημάρχου κ. Αρβανιτάκου Σο­φίας.

Αποφάσισαν ομόφωνα:

Ψήφισμα

Οι παραπάνω σε ψήφισμα τους επισημαίνουν :

Το Ξυνονέρι (Δασκαλοχώρι) μόνο και μόνο για την ιστο­ρία του πρέπει να μείνει ανοικτό διότι αριθμεί πάρα πολ­λούς δασκάλους και εκπαιδευτικούς. Διότι μετά την επίσκεψη μας στην Δ/ντρια Π.Ε. κ. Μητσιάδη μας διαβεβαί­ωσε ότι θα παραμείνει ανοικτό, διότι αριθμεί για το επόμενο έτος 15 μαθητές. Το σχολείο είναι άρτια εξοπλισμένο και βρίσκεται σ’ ένα μαγευτικό αλσύλλιο όπου το επισκέπτον­ται κι άλλα σχολεία με τις εκδρομές που κάνουν, οπότε υπάρχει μια αδελφοποίηση σχολείων.

Στους υπεύθυνους απαντάμε:

Γιατί οι μαθητές να πάνε στην Κρύα Βρύση ( δεν έχουμε τίποτα με τους κατοίκους του χωριού) όταν με 38-40 μαθη­τές κάνουν το σχολείο από πενταθέσιο – εξαθέσιο; Μήπως για να είναι ο επόμενος εύκολος στόχος στον «Καλλικράτη» Νο 2; Και μετά; ‘Άλλες μετακινήσεις και σε άλλο σχολείο; (Μητρόπολη).

Γιατί να μας αναγκάσουν να πάμε τα παιδιά μας στην Καρδίτσα που θα λειτουργήσει ως ντόμινο και στο Γυμνά­σιο Μητροπόλεως μιας και οι μαθητές που φεύγουν από το Δημοτικό θα γράφονται στο Γυμνάσιο Καρδίτσας;

Ποιος εγγυάται την ασφαλή μεταφορά των μαθητών; ή θα υποχρεώνονται οι γονείς να τα μεταφέρουν;

Γιατί να μην είναι ανοικτά και τα 3 σχολεία αφού θα έχουν τους ίδιους δασκάλους;

Γιατί να μην έχουν ίσες ευκαιρίες ολιγοθέσια σχολεία με πολυθεσία εκπαιδευτικούς με ειδικότητες όταν βρί­σκονται σε μικρή απόσταση και μπορούν να εξυπηρετηθούν και τα τρία χωριά μαζί; (σήμερα εκπαιδευτικός γαλλικών πη­γαίνει από Καρδίτσα σε χωριό και αντίστροφα για να καλύ­ψει ανάγκες της υπηρεσίας και όχι σε απόσταση 500 μ.)

Το τοπικό συμβούλιο, ο σύλλογος γονέων και κηδεμό­νων και ο εκπολιτιστικός σύλλογος Ξυνονερίου καλεί όλους τους χωριανούς σε γενικό ξεσηκωμό, σε όποια θέση κι αν βρίσκονται.

Καλεί τους συνταξιούχους και εν ενεργεία δασκάλους να πάρουν θέση και να ριχτούν κι αυτοί στη μάχη ώστε να μείνουν τα σχολεία ανοικτά.

Στο κάτω κάτω Έλληνες φορολογούμενοι είμαστε και έχουμε ίσα δικαιώματα και δωρεάν δημόσια παιδεία.

Ακολουθούν υπογραφές γονέων – κατοίκων του Ξυνο­νερίου.Αφήστε μια απάντηση