Ο κύκλος με την κιμωλία

Στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου οι μαθητές της Ε΄ τάξης ερμήνευσαν μεταξύ άλλων τραγούδια από την θεατρική παράσταση του Μπέρτολτ Μπρεχτ Ο κύκλος με την κιμωλία. Πρόκειται για ένα έργο που γράφτηκε το 1944, στο οποίο ο συγγραφέας ασκεί σκληρή κριτική στους λειτουργούς των θεσμών και την εξουσία.

Ήταν το πρώτο έργο του Μπρεχτ που ανέβηκε σε ελληνική σκηνή και συγκεκριμένα στο  Θέατρο Τέχνης το 1957, σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη και σε σκηνοθεσία του Καρόλου Κουν. Τη μουσική  έγραψε ο Μάνος Χατζηδάκις.

Η χορωδία ερμήνευσε δύο από τα τραγούδια της παράστασης: Την ώρα που ο λεβέντης και το Εμβατήριο για τις λεηλασίες. Για την καλύτερη κατανόηση του έργου προηγήθηκε η παρακάτω παρουσίαση.

Δείτε το στο slideshare.net

Σχόλια (2)

    ΑΒΡΑΑΜ ΜΑΡΙΑ8 Φεβρουαρίου 2012 στις 19:57       Απάντηση

    Επειδή γνωρίζω το μεράκι και την αγάπη  για τη δουλειά σου, είμαι σίγουρη πως ο…λόγος σου περί μουσικής, θα είναι ουσιώδης, έγκυρος και ενδιαφέρων! Καλή συνέχεια!

      ΚΟΥΚΟΥΛΕΤΣΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ - ΧΡΙΣΤΙΝΑ9 Φεβρουαρίου 2012 στις 00:27       Απάντηση

      Μαρία μου σ΄ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!! Η δική σου πολύ καλή και επιτυχημένη προσπάθεια ήταν το κίνητρό μου για να ξεκινήσω. ‘Έχεις δημιουργήσει ένα καταπληκτικό blog και η δουλειά σου είναι υποδειγματική και εξαιρετική! Καλή συνέχεια και σε σένα!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *