Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα της σημερινής εποχής είναι η ρύπανση όπως η ατμοσφαιρική, η θαλάσσια, η ρύπανση των υδάτων, του εδάφους και η ηχητική.

Σήμερα θα ήθελα να μιλήσω για την ατμοσφαιρική. Ο όρος “ατμοσφαιρική ρύπανση” χρησιμοποιείται για τη ρύπανση της ατμόσφαιρας από βλαβερές ουσίες που δεν υπήρχαν στην φύση πριν.

 

Παράγοντες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι:

  • Οι ανθρώπινες δραστηριότητες όπως τα καυσαέρια που παράγονται από τα μέσα μαζικής μεταφοράς, την καύση ορυκτών για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, τα νοικοκυριά και άλλα.
  • Οι φυσικές εργασίες όπως οι ηφαιστειογενείς εκρήξεις, οι θύελλες στις ερήμους, η εκνέφωση του θαλασσινού άλατος και πολλά άλλα.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Συνέπειες της ρύπανσης:

  • Σοβαρά περιβαλλοντικά, οικονομικά, υγειονομικά και κοινωνικά προβλήματα.
  • Ένα από τα επικίνδυνα αέρια που ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα είναι το διοξείδιο του άνθρακα που μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα και άλλα προβλήματα με την υγεία , συμβάλει στην υπερθέρμανση της γης.
  • Η ατμοσφαιρική ρύπανση γίνεται κυρίως από οξείδια το οξείδιο του αζώτου, το οξείδιο του άνθρακα κλπ αλλά και την αιθάλη. Δημιουργείται φωτοχημικό νέφος στις μεγαλουπόλεις συνήθως από το οξείδιο του αζώτου, όξινη βροχή όταν οι υδρατμοί των σύννεφων αντιδρούν με το οξείδιο του άνθρακα και η αιθάλη μετατρέπει τα μάρμαρα σε γύψο.

Στο παραπάνω link μπορείτε να δείτε περισσότερα για το θέμα, επίσης μιλάει για την Ευρώπη.

Εδώ μπορείτε να δείτε την παγκόσμια ρύπανση του αέρα.

 

Πηγή πληροφοριών:

wikipedia

ΕΟΠ


Κατηγοριοποίηση σε:Επιστημονικά