Εβδομάδα Κώδικα-ηλεκτρονικό βιβλίο

0

Συγγραφέας: ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ | Κατηγορία Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα 2019 | , στις 07-01-2020

Στην εβδομάδα κώδικα 2019 το σχολείο μας συμμετείχε μαζί με πάρα πολλά άλλα στην ομάδα της Code Ambassador κ.Μαρίας Τσαπάρα,η οποία είναι εξαιρετική συνάδελφος που χαίρεται να μοιράζεται καινοτομίες και γνώσεις με όλους!Στο παρακάτω λινκ μπορείτε να δείτε ένα απο τα δύο ηλεκτρονικά βιβλία τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο αυτής της δράσης:

https://www.storyjumper.com/book/index/73310275/Activities-Part-2#

Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια

0

Συγγραφέας: ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ | Κατηγορία Χριστούγεννα | , στις 19-12-2019

Δοκιμάστε να παίξετε τα παρακάτω παιχνίδια στην εφαρμογή learning apps.Μπορείτε να βάλετε σε σωστή σειράτην ιστορία της Γέννησης ή να ταιριάξετε τις εικόνες;

Χριστουγεννιάτικες ευχές!!!

0

Συγγραφέας: ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ | Κατηγορία Χριστούγεννα | , στις 19-12-2019

Made with Padlet

Eυρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα 2019

0

Συγγραφέας: ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ | Κατηγορία Δραστηριότητες Κώδικα | , στις 20-10-2019

Το σχολείο μας και φέτος συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα από 5-20 Οkτωβρίου 2019 που στόχο έχει να προωθήσει δράσεις που σχετίζονται με την υπολογιστική σκέψη,τον προγραμματισμό και την τεχνολογία, να καλλιεργήσει δεξιότητες που περιλαμβάνουν την επίλυση προβλημάτων, την κριτική σκέψη,τη λογική,τη δημιουργικότητα και την ομαδική εργασία.

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019

0

Συγγραφέας: ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ | Κατηγορία Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού | , στις 27-09-2019

  Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας Σχολικού Αθλητισμού,αφού είδαμε ένα βιντεάκι με τα ολυμπιακά αγωνίσματα,αποφασίσαμε να διοργανώσουμε αγώνες ταχύτητας,αγώνες δρόμου μετ’εμποδίων ,σκυταλοδρομία και πηδηματάκια μέσα στα στεφάνια…Φυσικά ,δεν ξεχάσαμε να συγχαρούμε ο ένας τον άλλον!Αυτό εξάλλου είναι και η ουσία του αθλητισμού

 

 

Συγχαρητήρια και στις δυο μας!

 

ΕΞΕ142540_6η_ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ_ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ_ΗΜΕΡΑ_ΣΧΟΛΙΚΟΥ_ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ_2019

E-Twinning συμμετοχή

0

Συγγραφέας: ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ | Κατηγορία Ε Τwinning | , στις 07-07-2019

Τη σχολική χρονιά 2018-19 το σχολείο μας συμμετείχε σε έργο E Twinning με τίτλο «Εγώ κι εσύ μαζί είμαστε μοναδικοί».Συνοδοιπόροι μας ήταν τα σχολεία:Δημόσιο Νηπιαγωγείο Τραχωνίου, Κύπρος,1ο Νηπιαγωγείο Ηλιούπολης,1ο ΔΣ Παλαιάς Φώκαιας,2ο Νηπιαγωγείο Περάματος (2 τμήματα),4ο Νηπιαγωγείο Πειραιά,6ο Νηπιαγωγείο Αγίου Δημητρίου,22ο Νηπιαγωγείο Κερατσινίου.Μια από τις δράσεις μας ήταν να εργαστούμε στο υπέροχο βιβλίο του Β.Ηλιόπουλου Ο ΤΡΙΓΩΝΟΨΑΡΟΥΛΗΣ και μέσα από κει να ανακαλύψουμε πώς η διαφορετικότητά μας όχι μόνο δεν είναι εμπόδιο στις σχέσεις μας αλλά πλούτος.διαφορετικοί μοναδικοί και φίλοι

Στο λινκ που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα της συλλογικής μας προσπάθειας:https://www.storyjumper.com/book/index/70361845/5ce7f1772deac

Γιατί θέλουμε… χαρούμενα παιδιά!

0

Συγγραφέας: Αναστάσιος Κ. Χρυσίδης | Κατηγορία Γενικά ενημερωτικά άρθρα | , στις 07-05-2019

Αγαπάμε το νηπιαγωγείο, τους δασκάλους και τις δασκάλες του γιατί

πάνω από όλα θέλουμε να έχουμε χαρούμενα παιδιά!

Το πιο μεγάλο σχολείο είναι το νηπιαγωγείο

0

Συγγραφέας: ΒΑΝΙΚΙΩΤΗ ΦΩΤΕΙΝΗ | Κατηγορία Γενικά ενημερωτικά άρθρα | , στις 02-05-2019

Το σύγχρονο νηπιαγωγείο μέσω του νέου προγράμματος δραστηριοτήτων και απαλλαγμένο από την πίεση της ύλης διδασκαλίας της επόμενης βαθμίδας, αυτής του Δημοτικού Σχολείου, αφήνει το περιθώριο στους εκπαιδευτικούς για ελεύθερη, δημιουργική έκφραση δημιουργώντας ένα μαθησιακό περιβάλλον γεμάτο φαντασία, ιδανικό για τα παιδιά της πρώτης και της δεύτερης προσχολικής ηλικίας (νήπια- προνήπια).

Οι εκπαιδευτικοί που το στελεχώνουν, ως απόφοιτοι πανεπιστημιακών ιδρυμάτων διαθέτουν το επιστημονικό υπόβαθρο, για να υποστηρίξουν τα παιδιά, όχι μόνο στη μαθησιακή διαδικασία αλλά και στο δρόμο της ανάπτυξης της κοινωνικής τους συμπεριφοράς και της αυτογνωσίας. Μπορούν να ενοπίσουν αδυναμίες σε όλα τα επίπεδα της ανάπτυξης και των δεξιοτήτων του κάθε παιδιού και να δουλέψουν μαζί του εξατομικευμένα. Ταυτόχρονα να προτείνουν στους γονείς τυχόν περαιτέρω αξιολογήσεις και βοήθεια από εξειδικευμένο προσωπικό.

Στο νηπιαγωγείο το παιδί θα μάθει…

  • τον εαυτό του
  • τα πλαίσια της ορθής κοινωνικής συμπεριφοράς: να κάνει φίλους. Να μοιράζεται. Να νοιάζεται. Να έχει ενσυναίσθηση. Να μάθει τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις του. Να δείχνει σεβασμό στους ανθρώπους και το περιβάλλον γύρω του. Να ακολουθεί τους κανόνες του χώρου ,τη συνεργασία και την από κοινού εξερεύνηση. Να συνειδητοποιεί τις συνέπειες των πράξεων και να αναλαμβάνει τις ευθύνες του.
  • να σκέφτεται: Να συμμετέχει στην επίλυση προβλημάτων. Να επιχειρηματολογεί και να προασπίζεται τις απόψεις του. Να αναγνωρίζει τα λάθη του και να μαθαίνει από αυτά. Να συμμετέχει σε πειράματα και παρατηρήσεις. Να βρίσκει τις αιτίες και τα αποτελέσματα. Να καταλήγει σε συμπεράσματα.
  • να ενδιαφέρεται να μαθαίνει! 
  • να εκφράζεται: Να εμπλουτίσει το λεξιλόγιο του και να καταφέρει να αρθρώνει σωστό λόγο. Να συμμετέχει σε συζητήσεις. Αλλά και δημιουργικά να εκφράζεται καλλιεργώντας, πέρα από τη λεπτή κινητικότητά του (χειρισμός αντικειμένων, συντονισμός κινήσεων κλπ) και τη φαντασία του!
  • να ασχολείται με τα γράμματα και τους αριθμούς: Να έρθει σε επαφή με περιβάλλοντα εγγραμματισμού, που παρατηρώντας και βιώνοντας θα το ωθήσουν από το σκαρίφημα στο γράμμα, όπως ακριβώς φτάνει μόνο του από τη μουντζούρα στη ζωγραφιά! Να βρεθεί αντιμέτωπο με ζητήματα που απαιτούν μαθηματικό λογισμό και να συμμετέχει στην  επίλυση τους.

και όλα αυτά μέσα από δημιουργικές και πάνω από όλα παιγνιώδεις δραστηριότητες, αλλά και συμμετοχή σε καινοτόμες δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, όχι μόνο σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο, με συνεργατικές δράσεις και επικοινωνία με σχολεία του εξωτερικού.

Γι αυτούς όλους τους λόγους το νηπιαγωγείο αποτελεί το πιο μεγάλο , σπουδαίο σχολείο, γιατί με σύμμαχο το παιχνίδι και την ελεύθερη δημιουργική έκφραση γνωρίζει στο παιδί τον κόσμο.Εμπιστευθείτε το!

Η γνώση είναι δύναμη

0

Συγγραφέας: ΣΕΡΙΦΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ | Κατηγορία Γενικά ενημερωτικά άρθρα | , στις 02-05-2019

Είναι πραγματικά ενδιαφέρον να βλέπεις η γνώση να μεταδίδεται μέσα από την χαρά και το παιχνίδι. Ο νηπιαγωγός μετατρέπεται σε μάγο που μοιράζει με χαρά και ευχαρίστηση την χαρά της μάθησης στα παιδιά.

Γεωμετρικά Scratchαρίσματα

0

Συγγραφέας: ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ | Κατηγορία Σχήματα -γραμμές στο νηπιαγωγείο | , στις 27-04-2019

Πάτησε την πράσινη σημαία και απάντησε στις ερωτήσεις του γατούλη.Πόσες σωστές θα καταφέρεις;


Μετάβαση στο scratch.mit.edu.

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων