ΚΩΣΤΑΣ ΖΟΛΩΤΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Πίνακας με τις σχολικές διακοπές και τις αργίες σε όλη την Ευρώπη

Νοέ 201514

Στη λογική της τρόικας και του μνημονίου είναι και η κατάργηση αργιών και διακοπών και η αύξηση των ωρών εργασίας των εργαζομένων, οι περικοπές στη δημόσια δωρεάν Παιδεία και Υγεία.

Έτσι, οργιάζει η σκόπιμη παραπληροφόρηση και η κατασυκοφάντηση των εκπαιδευτικών και της δημόσιας εκπαίδευσης στα πλαίσια της καλλιέργειας του «κοινωνικού αυτοματισμού», δηλαδή της πανάρχαιας συνταγής του «Διαίρει και βασίλευε» (πώς να στρέφεις την μια καταπιεσμένη κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, ούτως ώστε να μένει στο απυρόβλητο η εκάστοτε κυβέρνηση και η οικονομική και πολιτική ελίτ που εξυπηρετεί).

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων δίνει και με συνημμένο πίνακα, αποκαλυπτικά στοιχεία για τις διακοπές και τις αργίες στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ευρώπης.

 

Όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία για την Οργάνωση του σχολικού χρόνου στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση της Ευρώπης, η Ελλάδα δεν έχει τις μεγαλύτερες διακοπές και αργίες.

Οκτώ (8) τουλάχιστον ευρωπαϊκές χώρες έχουν περισσότερες ημέρες διακοπών και αργιών ως σύνολο, ανάμεσά τους η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Λετονία, η Εσθονία, η Ελβετία. Περίπου τον ίδιο με την Ελλάδα αριθμό ημερών διακοπών και αργιών ως σύνολο έχουν η Φινλανδία, η Σουηδία, η Κύπρος, η Ουγγαρία. Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει ο θεσμός των ολιγοήμερων ή εβδομαδιαίων διακοπών στο τέλος κάθε σχολικού τριμήνου, διακοπές για τις Απόκριες κ.ο.κ. Έτσι π.χ. η Γερμανία που έχει μόνο 6 εβδομάδες καλοκαιρινών διακοπών, έχει όμως 33 ημέρες διακοπών συνολικά για Χριστούγεννα – Πάσχα και άλλες 37 ημέρες διακοπών στο τέλος των τριμήνων και για τις Απόκριες. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στις αργίες (εθνικές και θρησκευτικές γιορτές) η Γερμανία και η Κύπρος ξεπερνάνε την Ελλάδα, ενώ ίδιο περίπου αριθμό αργιών έχουν Ιρλανδία, Βέλγιο, Ισπανία, Πορτογαλία, Αυστρία, Ολλανδία. Για το ΔΣ Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας Φώτης Ποντικάκης Αθανάσιος Σακελλαρίδης
πηγή:xeniglossa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Νοέμβριος 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Σύνδεση με τα στοιχεία που διαθέτετε στο ΠΣΔ


Log in



 

Σαν σήμερα

29/3/1896: Ο Σπύρος Λούης ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης στο μαραθώνιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.
Ο Λούης έτρεξε τον μαραθώνιο σε χρόνο 2 ώρες, 58 λεπτά και 50 δεύτερα.
   - Σχετικές αναρτήσεις



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων