Παιχνίδι οικογενειακού προϋπολογισμού

Ο οικογενειακός προϋπολογισμός, είναι ένα σχέδιο οικονομικής δράσης που ένα μέρος του εισοδήματος καταναλώνεται, ενώ το υπόλοιπο αποταμιεύεται για μελλοντική χρήση.
Στον οικογενειακό μας προϋπολογισμό, υπάρχουν πάγια έξοδα τα οποία δεν μπορούμε να αποφύγουμε (λογαριασμοί) και έκτακτα έξοδα τα οποία ορισμένα από αυτά, πάλι δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε (π.χ. αρρωστήσαμε και πρέπει να πάμε στο γιατρό, πρέπει να επισκευάσουμε μια βλάβη στο σπίτι κ.α.) αλλά υπάρχουν και άλλα τα οποία μπορούμε να αποφύγουμε αλλά θα χάσουμε την ικανοποίηση που θα μας έδιναν (π.χ. αγορά ενός παιχνιδιού, βόλτα με την οικογένεια κ.α.).
Στο παιχνίδι αυτό, είσαι ο υπεύθυνος για τα οικονομικά της 4-μελούς σου οικογένειας. Ξεκινάς με μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα 1500ευρώ, οικογενειακή ικανοποίηση ίση με 5 μονάδες και αποταμιευμένα χρήματα 1000ευρώ. Το μηνιαίο σας οικογενειακό εισόδημα πρέπει να το διαχειριστείς κατάλληλα, ώστε να μπορέσεις να καλύψεις τα έξοδα που θα προκύψουν στο μήνα, να προσπαθήσεις να καλύψεις τις επιθυμίες της οικογένειας σου ώστε να αυξήσετε την ικανοποίηση σας (τουλάχιστον 12 μονάδες)  και να αποταμιεύσεις έστω και ένα μικρό ποσό.

Θα τα καταφέρεις?????


Μετάβαση στο scratch.mit.edu.