Οι γλυκαντικές ουσίες χωρίζονται σε φυσικές (π.χ.στέβια) και σε τεχνίτες (π.χ. σακχαρίνη). Κάποιες από αυτές εμφανίζουν υψηλό επίπεδο γλυκύτητας και γι’ αυτό είναι σημαντικό να χρησιμοποιούνται σε μικρή ποσότητα. Αυτές οι ουσίες στην πραγματικότητα αντικαθιστούν τα λίπη των τροφίμων. Τα οφέλη αυτών σχετίζονται άμεσα με την ποσότητα κατανάλωσης και δεν είναι ανεξάρτητη από αυτή. Έτσι τα οφέλη της κατανάλωσης των γλυκαντικών ουσιών προϋποθέτουν μια ισότοπα αντικατάσταση των συμβασικών τροφίμων στην δίαιτα του ανθρώπου.
-
-
Πρόσφατα άρθρα
-
Kατηγορίες
-
Άρθρα
-
Χρήσιμοι σύνδεσμοι