Ο όρος ”εμπλουτισμός” των τρόφιμων αναφέρεται στην αύξηση της περιεκτικότητας ενός τροφίμου (π.χ. βιτάμινες, μέταλλα), είτε υπάρχουν είτε όχι στο τρόφιμο. Αυτό λέγεται “ενίσχυση”. Υπάρχουν και άλλοι όροι όπως: η “αποκατάσταση” που είναι η πρόσθηκη μικροθρεπτικών συστατικών σε ένα τρόφιμο, άφου κατόπιν επεξεργάσιας έχει χάσει συστάτικα (π.χ σιτάρι) και η “διατρόφικη ισοδυμαμία” που αναφέρεται στην προσθήκη μικροθρεπτικών συστατικών σε ένα τρόφιμο που πρόκειται να αντικατάστησει ένα άλλο στην ανθρώπινη διατροφή (π.χ. μαργαρίνη).
-
-
Πρόσφατα άρθρα
-
Kατηγορίες
-
Άρθρα
-
Χρήσιμοι σύνδεσμοι