Τρείς βασικές κατηγορίες λειτουργικών τροφήμων

1. Τα ευεργετικά λιπαρά οξέα μεκυριότερα διάφορα ροφήματα π.χ (φυσικοί χημοί) και σκεβάσματα αρτοποιίαςπ.χ( ψωμί,φριγανιές). Η συμβολή και η δράση τους είναι σπουδαία καθώς πολλά από αυτά χρησιμοποιούνται για την προλήψη της καρδιακής νόσου και στην μέιωση των τρυγλυκεριδίων στο αίμα και την αρτηριάκης πίεσης.
2. Τα φυτοχημικοστατίκα τρόφιμα με κυριότερες τις φυστερόλες. Σύμφωνα με έρευνες στις φυστερόλες περιλαμβάνονται τρόφημα φυσικής προέλευσης όπως τα φρούτα, τα λαχανίκα καιτα όσπρια κ.α. Υπάρχουν πολλά τρόφημα στα οποία χορηγούνται οι φυτοστερόλες και χρησιμοποιούνται για τις καθημερίνες ανάγκες των ανθρώπων, οπως είναι οι μαργαρίνες και τα γαλακτοκομικά προϊόντα και κυρίως το γιαούρτι., τα τρόφιμα αύτα βοηθούν άτομα με υψηλά επίπεδα χοληστερόλης σε συνδυασμό ισορροπημένης διατροφής.Όμως πολλά από αυτά που περιέχουν την ουσία αυτή προκαλούν την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων και δυσκολεύουν την ανάπτυξη των παιδιών και κυρίως των εμβρύων.
3. Τα προβιοτικά και τα πρεβιοτικά. Οι ουσιές αυτές εντοπίζονται κυριώς στα γαλακτομικά προϊόντα οπώς το γάλα και το γιαούρτι. Συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανασοποιητικού συστηματός και στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Αντίθετα η υπερβολική χρήση τροφίμων με αυτές τις ουσίες οδηγούν σε λιμώξεις του αίματος έως και στην σηψαιμία(παρουσίαση μικροβίων στην κυκλοφορία του αίματος).

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.