Εμπλουτισμένα τρόφιμα

Ο όρος »εμπλουτισμός» των τρόφιμων αναφέρεται στην αύξηση της περιεκτικότητας ενός τροφίμου (π.χ. βιτάμινες, μέταλλα), είτε υπάρχουν είτε όχι στο τρόφιμο. Αυτό λέγεται «ενίσχυση». Υπάρχουν και άλλοι όροι όπως: η «αποκατάσταση» που είναι η πρόσθηκη μικροθρεπτικών συστατικών σε ένα τρόφιμο, άφου κατόπιν επεξεργάσιας έχει χάσει συστάτικα (π.χ σιτάρι) και η «διατρόφικη ισοδυμαμία» που αναφέρεται στην προσθήκη μικροθρεπτικών συστατικών σε ένα τρόφιμο που πρόκειται να αντικατάστησει ένα άλλο στην ανθρώπινη διατροφή (π.χ. μαργαρίνη).

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση