Από τη Ρεγγίνα στην Κατερίνα

 

Ο έρωτας της εξουσίας

 Τακτοποίησε με νευρική κίνηση την άκρη της φούστας της, μιας και δεν προλάβαινε να κάνει τίποτε άλλο!

Με συγχωρείτε που διακόπτω, είπε με βλέμμα όλο νόημα η συνάδελφός της και άφησε ένα φάκελο στο γραφείο του προϊσταμένου.

Τόσα χρόνια μαζί στην Υπηρεσία έμαθαν η μια να διαβάζει τη σκέψη της άλλης. Αυτό την ενοχλούσε.

«Αφού ξέρει ότι έχουμε δουλειά, γιατί χώνεται;» Πες της να χτυπάει την πόρτα. «Σου το είπα τόσες φορές» ξέσπασε στον προϊστάμενο.

Το είχε φιλοσοφήσει. Σ΄αυτή τη μεταβίβαση εντολής αναλυόταν όλη της η υπηρεσιακή κατάσταση και κατ΄επέκταση ένα κομμάτι της ζωής της, το σημαντικότερο ίσως.

Ενώ είχε τη δυνατότητα να δίνει εντολές, να καταρτίζει λίστες προτεραιότητας, να εξουσιάζει , ποτέ δεν ήταν στο προσκήνιο. Πάντα στο παρασκήνιο. Γραμματεύς υπηρεσιακού συμβουλίου. Να τα κανονίζει όλα αυτή και να τα υπογράφουν οι άλλοι. Αυτή η διαρκής αντιδιαστολή πραγματικότητας και εικόνας, ήταν το σαράκι της καθημερινότητας που την έτρωγε.

Πόσος μόχθος, τι ψυχικές διεργασίες, πόσο συναισθηματικό κόστος να προσαρμόσει αυτό που είναι σ΄αυτό που φαίνεται και το αντίστροφο.

Πόσες φορές ένοιωσε την ανάγκη να τα τινάξει όλα στον αέρα, να φωνάξει. Ναι εγώ είμαι με βούλα και υπογραφή, εγώ είμαι και πάνω από την απόφαση και κάτω από την απόφαση.

Εγώ είμαι, η ίδια, η γυναίκα, η σύζυγος, η ερωμένη.

Η εξουσία του έρωτα

Το σηκωμένο δακτυλάκι δεν σήκωνε αμφισβητήσεις. Ναι αυτή ήταν η εξουσία. Δεν είχε σημασία το πεδίο εφαρμογής της.

Οι φυσιογνωμιστές την κατέταξαν στην κατηγορία των γυναικών εξουσιαστών. Γυναίκες με σχιστά χείλη, έχουν καπρίτσιο, θέληση, υπομονή. Οι εξελικτικοί ψυχολόγοι αναλυτές, κατέληξαν στην φροϋδική άποψη. Γεννήθηκε και έγινε.

Το αγέρωχο ύφος, η σκληρότητα του βλέμματος επίκτητα. Τα λακκάκια στα μάγουλα, εκ γενετής. Ο συνδυασμός τους ικανός να αιχμαλωτίσει ερωτικά τον αγριότερο ορεσίβιο κτηνοτρόφο γιδοβοσκό έως τον σταλινικά άκαμπτο πεδινό βαμβακοκαλλιεργητή.

Γυναίκες με τέτοια χαρακτηριστικά, δεν γίνονται ποτέ πρώην.

Όπως οι αληθινοί έρωτες, έτσι και η εξουσία του έρωτα είναι παντοτινή.

Bill Kúderιs

Ο ανασχηματισμένος

 Sarah Brightman – Harem(HQ)

 



Αφήστε μια απάντηση