Σπονδή στο ανέραστο “πρέπει”.

 

playonsite-iloveyouΣπονδή στο ανέραστο «πρέπει»

Να προσέχεις της είπε η μάνα της έξω από το τζάμι του οδηγού καθώς το βλέμμα της την ακολουθούσε από την πρώτη μέχρι την τέταρτη ταχύτητα του διθέσιού της. Και αυτή τη σύλληψή της ακόμη σαν έλλειψη προσοχής εκ μέρους της μάνας της παρά σαν στιγμιαίο πάθος του πατέρα της την εκλάμβανε.

Αυτή η προσοχή! Μια διαχρονική επίκληση ετοιμότητας, μια βιωματική ανάπτυξη προνοητικότητας, μια αμυντική τακτική αγωνίζεσθαι. Είναι επιμελής και προσέχει ό,τι της συμβουλεύω, την επαινούσε η ανέραστη θρησκόληπτη δασκάλα της. Είναι θετική, προσέχει, δεν κάνει εύκολα το λάθος ισχυρίστηκε ο μαθηματικός του λυκείου της. Δεν αφήνεται καθόλου, προσέχει μην την απομονώσω είπε ο συμφοιτητής της. Σιδεροπάρθενη σου λέω, αστειεύτηκε ο προϊστάμενός της.

Το ιδιόκτητο δυαράκι της την υποδέχθηκε. Σίγουρο και ασφαλές καταφύγιο της μοναξιάς της. Μιας μοναξιάς λυτρωτικής και τυραννικής ταυτόχρονα. Δεν είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα αν την επέλεξε ή αν η μοναξιά επέλεξε την ίδια. Δεν άφησε τον εαυτό της έκθετο σε καταστάσεις πάθους και λάθους. Επιλογή λοιπόν.

Το να μείνει μόνη της όμως χωρίς οικογένεια χωρίς παιδιά δεν ήταν επιλογή της.

Κάποιες διαταραχές του κύκλου της, έστειλαν τα προειδοποιητικά μηνύματα του αμείλικτου χρόνου.

Για να διασκεδάσει τους φόβους της περισσότερο, παρά για να επιλέξει εσώρουχα για την αυριανή επίσκεψη στον γυναικολόγο τα κοίταξε λάγνα, νωχελικά απλωμένα στο κρεβάτι της. Τα πιο τολμηρά, παρεξηγήσιμα για την σεξουαλική της δραστηριότητα και κατά συνέπεια αχρείαστα. Τα πιο σεμνότυφα παράταιρα αθώα για την ηλικία της.

Μέσα από το ρεφραίν του «Μοναξιά μου όλα, μοναξιά μου τίποτα», ακούστηκε το κουδούνι.

Έχεις γκόμενα ρε; ρώτησε με την επιτηδευμένη λεκτική προκλητικότητα των ανέραστων γυναικών, το παιδί του ντηλίβερι. Διάλεξε και πάρε ό,τι θέλεις.

Όχι αυτό δεν το χαρίζω, πρέπει να το πάρεις με το σπαθί σου. Αυτό το λευκό βρακάκι με τη ματωμένη καρδούλα στο επίμαχο σημείο.

Δόθηκε με την αποφασιστικότητα Μωαμεθανού πορθητή, με το φανατισμό Ιησουϊτη μοναχού, με την επιθετικότητα κουρσάρου πειρατή, με την αυταπάρνηση Γιαπωνέζου Σαμουράϊ, με την γλυκύτητα Ορθόδοξης Ηγουμένης, με τον ερωτικό πλουραλισμό Γαλλίδας οδαλίσκης.

Ήθελε να σκοτώσει όλα τα πρέπει της ζωής της, να νικήσει το χρόνο μέσα στο τώρα, να πάρει εκδίκηση για το πριν.

Έβαλε το πιεσόμετρο ο αριβίστας προϊστάμενός της. Τέτοια ευκαιρία στα πόδια του και να χαθεί. Η χειρόγραφη αίτηση χορήγησης άδειας λόγω επαπειλούμενης εγκυμοσύνης σφάδαζε στα τρεμάμενα χέρια του.

Την κατάστασή του όμως επιδείνωναν τα επαναστατημένα γράμματα των λέξεων που αλλοίωναν τα λογικά νοήματα των φράσεων. Ιδίως τα σύμφωνα. Η χαλαρότητα του βήτα, η αυθάδεια του γάμα, η δυναμικότητα του δέλτα, το ζωώδες ένστικτο του μι, η προκλητικότητα του νι, η βάρβαρη αρρενωπότητα του ρώ, η διακριτικότητα του σίγμα, το φι της φυγής, το χι της ακυρότητας.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση επικύρωσε την χορήγηση αδείας και προώθησε αρμοδίως την αίτηση συνταξιοδοτήσεως του προϊσταμένου σύμφωνα με τις περικοπές του Νέου Ασφαλιστικού.

Αφιερωμένο σ’ αυτούς που θα στείλουν στην κρεμάλα όλα τα στερητικά α όπως Ανέραστος, Ανύμφευτος, Αναίσθητος, Ανολοκλήρωτος, Απαγορευτικός.

Και σ’ αυτούς που μας δίδαξαν τα Ρω του έρωτα, τα Πι και Ταυ της επανάστασης. (Οδυσσέας Ελύτης, Άρης Βελουχιώτης, Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, Νίκος Μπελογιάννης).

 

BILL KÚDERIS

 



Αφήστε μια απάντηση