Προτάσεις για τον καθημερινό τρόπο ζωής που βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης

0

Συγγραφέας: ΞΙΦΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 05-12-2017

Ακολουθούν κάποια βασικά βήματα για την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής . Διαβάστε τις συμβουλές μας για μείωση της χοληστερίνης με μικρές αλλαγή στο τι τρώμε και το πώς ζούμε

  1. Ελαττώστε τα ανθυγιεινά σνακ

    Τα τακτικά γεύματα αποτελούν μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής γενικότερα. Γι’ αυτό καλό είναι προγραμματίζετε μέσα στη μέρα σας τρία κύρια γεύματα και να αποφεύγετε τα ανθυγιεινά σνακ, τα οποία συνήθως είναι υψηλά σε κορεσμένα λίπη, για παράδειγμα γλυκά ή πατατάκια.
    Σχεδιάστε τρία κύρια γεύματα μέσα στη μέρα

  2. Έρευνήστε το οικογενειακό σας ιστορικό

    Αποκτήστε τις απαραίτητες πληροφορίες, ώστε να λάβει μέτρα πρόληψης και να αντιμετωπίσετε πιο στοχευμένα τη χοληστερίνη. Δημιουργήστε ένα ειδικό « ιατρικό οικογενειακό δέντρο», ώστε να γίνουν πιο κατανοητά τα ευρήματα της έρευνάς σας.
    Αξιολογήστε τα ευρήματα και πράξτε αναλόγως.

  3. Μειώστε το άγχος

    Αν ζείτε και εργάζεστε υπο πιεστικές συνθήκες, είναι πιο πιθανό να οδηγηθείτε στην κατανάλωση ανθυγιεινών σνακ ή άλλων τροφών, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υψηλότερα επίπεδα χοληστερίνης, ιδιαίτερα σε περιόδους μεγάλου στρες. Δοκιμάστε ασκήσεις yoga ή διαλογισμό ώστε να σας βοηθήσει να μειώσετε την ένταση.
    Kάντε διάλλειμα μέσα στη μέρα με ηρεμία και ξεκούραση.

  4. Κάντε τακτικά check- ups

    Ελέγξτε τη χοληστερίνη σας, μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για την υιοθέτηση πιο σωστών επιλογών στον τρόπο ζωής.
    Κλείστε ραντεβού με το διαιτολόγο σας και ξεκινήστε μια πιο υγιεινή διατροφή και τρόπο ζωής.

  5. Ακολουθήστε μια Ισορροπημένη διατροφή

    Προσπαθήστε τα γεύματα σας να περιλαμβάνουν άφθονα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, λιπαρά ψάρια, ψωμί και προϊόντα ολικής άλεσης: μπορείτε να επιλέγετε μέσα από μια ποικιλία από διαφορετικά τρόφιμα και να μειώσετε την ποσότητα των έτοιμων σνακ και αρτοσκευασμάτων που είναι πλούσια σε κορεσμένα λίπη.
    Οργανωθείτε με ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής.

  6. Ασκηθείτε τακτικά

    Η συχνή, ήπια άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της «καλής» ( HDL ) χοληστερίνης. Αυξήστε τους καρδιακούς σας παλμούς, για τουλάχιστον 30 λεπτά πέντε φορές την εβδομάδα. Το περπάτημα είναι ένας εύκολος και οικονομικός τρόπος για να διατηρείστε σε καλή κατάσταση – και είναι συχνά ευκολότερο να φτάσεις στον προορισμό σας με τα πόδια παρά με το αυτοκίνητο
    Eπιλέξτε μια συγκεκριμένη ώρα.

  7. Αντικαταστήστε τα «κακά» λιπαρά με «καλα»

    Αντικαταστήστε τα κορεσμένα λιπαρά από το κρέας, το λαρδί και το αγελαδινό βούτυρο με ακόρεστα λίπη από φυτικά έλαια, ξηρούς καρπούς, σπόρους  για μείωση της χοληστερίνης. Από το 25-35% των λιπαρών που χρειάζεται να λαμβάνετε από το φαγητό σας, προσπαθήστε λιγότερο από 7 % της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων σας να είναι κορεσμένα λιπαρά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση