Οι έξι τρόποι για να αποκτήσει το παιδί οικολογική συνείδηση

Μπορεί να είναι σε ηλικία που πρακτικά δεν μπορεί να γίνει λάτρης της ανακύκλωσης, όμως είναι εφικτό να μπουν οι βάσεις να αποκτήσει οικολογική συνείδηση όταν μεγαλώσει.

Το πρώτο και πιο απλό που πρέπει να διδαχθεί από νωρίς το παιδί είναι να μην πετάει στους δρόμους και τα πεζοδρόμια σκουπίδια, αλλά πάντοτε σε κάδο απορριμάτων ή ανακύκλωσης.

Εξηγήστε στο παιδί με απλά λόγια τι είναι η ανακύκλωση για να αρχίσει σταδιακά να μπαίνει στη σωστή νοοτροπία.

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για εισαγωγή στην έννοια της γενικότερης προστασίας του περιβάλλοντος και της ανακύκλωσης είναι να του μιλήσετε με συγκεκριμένα παραδείγματα από αντικείμενα που υπάρχουν στο σπίτι.

Όταν είσαστε με το παιδί εκτός σπιτιού και θέλει να πετάξει κάτι στα σκουπίδια, ενθαρρύνετέ το να το πετάξει στον κάδο ανακύκλωσης. Με τη συνεχή επανάληψη θα μάθει να το κάνει κάποια στιγμή μηχανικά.

Είναι αυτονόητο ότι πρώτοι εσείς πρέπει να πετάτε τις άδειες συσκευασίες στους ανάλογους κάδους, για να πάρει το παιδί το καλό παράδειγμα.

Όποτε είναι εφικτό να κάνετε αγορές προϊόντων των οποίων, για παράδειγμα, η συσκευασία είναι από ανακυκλώσιμο υλικό και να το αναφέρετε στο παιδί.