Ξεκινήστε με την σελίδα Τι είναι το ΤΠΕ στο Δημοτικό;

Translate

Τι είναι το Scratch;

Με το Scratch μπορείτε να προγραμματίσετε τις δικές σας διαδραστικές ιστορίες, παιχνίδια και κινούμενα σχέδια και να τα μοιραστείτε με άλλα άτομα στη διαδικτυακή κοινότητα.

Το Scratch βοηθά τους νέους να μάθουν να σκέφτονται δημιουργικά, να κρίνουν μεθοδικά και να συνεργάζονται — βασικές δεξιότητες για τη ζωή στον 21ο αιώνα.

Το Scratch είναι έργο της Lifelong Kindergarten Group της MIT Media Lab. Το Scratch παρέχεται δωρεάν.

Ποια άτομα χρησιμοποιούν το Scratch;

Το Scratch είναι ειδικά σχεδιασμένο για άτομα από 8 έως 16 χρονών, αλλά χρησιμοποιείται επίσης και από άτομα όλων των ηλικιών. Εκατομμύρια χρήστες δημιουργούν έργα στο Scratch από το σπίτι τους, ενώ χρησιμοποιείται και σε σχολεία, μουσεία, βιβλιοθήκες και πολιτιστικά κέντρα.

Μάθετε να προγραμματίζετε. Προγραμματίστε για να μάθετε!

Η ικανότητα να προγραμματίζουμε τον υπολογιστή είναι ένα σημαντικό στοιχείο του γραμματισμού στη σημερινή κοινωνία. Όταν οι άνθρωποι μαθαίνουν να προγραμματίζουν στο Scratch, μαθαίνουν ουσιαστικά τεχνικές για επίλυση προβλημάτων, σχεδιασμό έργων και ανταλλαγή ιδεών.

Σε Ολόκληρο τον Κόσμο.

Το Scratch χρησιμοποιείται σε περισσότερες από 150 χώρες και είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 40 γλώσσες. 

Το Scratch στα Σχολεία.

Οι μαθητές μαθαίνουν Scratch σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (από το δημοτικό μέχρι το λύκειο) και σε όλα τα αντικείμενα (μαθηματικά, επιστήμη υπολογιστών, γλώσσες και τέχνες, κοινωνικές επιστήμες). 

Υποστήριξη και Χρηματοδότηση

Το έργο Scratch έχει λάβει οικονομική ενίσχυση από τους παρακάτω οργανισμούς: National Science Foundation, Scratch Foundation, Siegel Family Endowment, Google, LEGO Foundation, Intel, Cartoon Network, Lemann Foundation, MacArthur Foundation. Δείτε τη σελίδα ευχαριστιών για περισσότερες πληροφορίες. Αν θέλετε να ενισχύσετε το Scratch, δείτε παρακαλώ τις Δωρεές στο Ίδρυμα Scratch, ή επικοινωνήστε μαζί μας στο donate@scratch.mit.edu.


Σχολιάστε

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση