Αρχική » Διαγωνισμός Ρομποτικής στο Δημοτικό » Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019

Ξεκινήστε με την σελίδα Τι είναι το ΤΠΕ στο Δημοτικό;

Translate

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019

Για 5η συνεχόμενη χρονιά θα διεξαχθεί ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019, ο οποίος διοργανώνεται από τον WRO HellasΟ Πανελλήνιος Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων. Για κάθε βαθμίδα τίθενται διαφορετικοί εκπαιδευτικοί στόχοι, κι ως εκ τούτου διαφορετικές διαγωνιστικές κατηγορίες και διαγωνιστικά κριτήρια. Φέτος για πρώτη φορά εισάγει μία νέα, πιλοτική κατηγορία για παιδιά Νηπιαγωγείου.

Οι ομάδες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 31/1/2019. Οι συμμετέχοντες και φέτος θα διαγωνισθούν πρώτα στους περιφερειακούς διαγωνισμούς. Οι ομάδες καλούνται να ενημερώνονται για την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής του περιφερειακού διαγωνισμού της δικής τους περιοχής και οφείλουν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους πριν από αυτή την ημερομηνία. Οι περιφερειακοί θα πραγματοποιηθούν στα μέσα Φεβρουαρίου 2019 στις κατά τόπους περιφέρειες, ενώ ο τελικός θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου 2019 στην Αθήνα.

Σημαντικά για τη συμμετοχή των ομάδων:

  • Μία ομάδα μπορεί να συμμετάσχει μόνο σε 1 διαγωνιστική κατηγορία.
  • Κάθε μαθητής μπορεί να συμμετέχει μόνο σε 1 ομάδα.
  • Στην Ανοικτή κατηγορία του Δημοτικού, κάθε ομάδα μπορεί να έχει από 3 έως 6 μαθητές. Η συγκεκριμένη κατηγορία απευθύνεται σε μαθητές Δ’-ΣΤ’ Δημοτικού.
  • Στην κατηγορία «Ποδόσφαιρο 2×2» του Δημοτικού, κάθε ομάδα μπορεί να έχει από 2 έως 3 μαθητές. Η συγκεκριμένη κατηγορία απευθύνεται σε μαθητές Γ’-ΣΤ’ Δημοτικού.
  • Στην κατηγορία του Γυμνασίου η κάθε ομάδα μπορεί να έχει από 2 έως 3 μαθητές. Η συγκεκριμένη κατηγορία απευθύνεται σε μαθητές Α’ – Γ’ Γυμνασίου (12-15 ετών).
  • Στην κατηγορία του Λυκείου κάθε ομάδα μπορεί να έχει από 3 έως 6 μαθητές. Η συγκεκριμένη κατηγορία απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου (16-18 ετών).
  • Στην πιλοτική κατηγορία του Νηπιαγωγείου κάθε ομάδα μπορεί να έχει από 3 έως 6 μαθητές. Η συγκεκριμένη κατηγορία απευθύνεται σε Νήπια και φέτος θα υλοποιηθεί μόνο στην περιφέρεια Αττικής.
  • Για την παράλληλη κατηγορία Δίαθλο+1 κάθε ομάδα μπορεί να έχει από 2 έως 3 μαθητές. Η συγκεκριμένη κατηγορία απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου (13-18 ετών) και φέτος θα υλοποιηθεί μόνο στην περιφέρεια Αττικής.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των ομάδων σε περιφερειακό επίπεδο θα διοργανωθούν τοπικά workshops με στόχο να κατατοπιστούν οι εκπαιδευτικοί σχετικά με τους παιδαγωγικούς στόχους και τα διαγωνιστικά κριτήρια του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Ο WRO Hellas θα προσφέρει δωρεάν σειρά εντατικών σεμιναρίων κατάρτισης (με φυσική παρουσία και σε μορφή webinar) επάνω στο LEGO Education Wedo 2.0 και στο LEGO Education MINDSTORMS EV3.

Αναλυτικό χρονοδιάγραμμα, πληροφορίες για τον τελικό, κανόνες, όροι & υποχρεώσεις καθώς και το σύνολο της πληροφορίας του εξελισσόμενου διαγωνισμού θα αναρτώνται στον επίσημο ιστότοπο του WRO Hellas.

Για να δηλώσετε συμμετοχή,κάντε κλικ εδώ.


Σχολιάστε

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση