«Είμαστε η γενιά της ανεργίας»: 4 νέοι Ευρωπαίοι μιλούν για την ανεργία σε μια συμπαραγωγή 4 διεθνών εκδόσεων της Ηuffington Post

http://webtv.ert.gr/ert1/28europe/26mar2017-28-fores-evropi/

 

Ο μεγαλύτερος μισθός που έχει πάρει η 28χρονη Μυρτώ Φακιρούδη ήταν 500 ευρώ το μήνα, όταν έκανε πρακτική για 6 μήνες σε μία τράπεζα.«Σε κάνουν να νιώθεις άχρηστος ενώ δεν είσαι», λέει η ίδια. Η περίπτωση της Μυρτούς δεν είναι μοναδική στην Ελλάδα και σίγουρα είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη για τους νέους στην Ευρώπη σήμερα.

Το ποσοστό ανεργίας των νέων 15-24 ετών στην Ελλάδα έχει φτάσει το 50.6%, ποσοστό πάνω από διπλάσιο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο ανεργίας της ευρωζώνης που είναι 21.6%. Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα. Τα ποσοστά ανεργίας είναι εξαιρετικά ψηλά σε όλο τον Ευρωπαϊκό νότο (43,3 % στην Ιταλία και 53,7 % στην Ισπανία) αλλά και στη Γαλλία με 25,2 %.

Τέσσερις εκδόσεις της HuffPost σε Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία συνεργάστηκαν για να παρουσιάσουν τη διαδρομή αλλά και την καθημερινότητα τεσσάρων νέων Ευρωπαίων που παλεύουν με την ανεργία.

Ο Pablo χημικός μηχανικός από την Ισπανία, ο Μαξίμ αρχιτέκτονας από τη Γαλλία, ο Ιταλός Simone, πτυχιούχος επκοινωνίας που θέλει να γίνει δημοσιογράφος, και τέλος η «δική» μας Μυρτώ που είναι οικονομολόγος, μας μιλούν για το μισθό τους, το κόστος ζωής τους, αλλά και τις προσδοκίες τους.

Το ελληνικό βίντεο επιμελήθηκε η Μαρίνα Δεμερτζιάν.

[dailymotion x2fr821 nolink]