Ο κύκλος των χαμένων ποιητών

Η κλασική ταινία που πρέπει όλοι οι εκπαιδευτικοί και γονείς να τη δουν μία, δύο, τρεις φορές,………..

Δραματική ταινία αμερικανικής παραγωγής 1989
Το φθινόπωρο του 1959, ο ντροπαλός Τοντ Άντερσον ξεκινά το νέο σχολικό έτος στο αυστηρών προδιαγραφών κολέγιο αρρένων, από το οποίο ο αδελφός του αποφοίτησε ως αριστούχος. Σύντομα αρχίζει να γνωρίζεται με τον συγκάτοικό του, Νιλ Πέρρυ, που παρά την εξωστρέφεια και δημοφιλία του, ζει στη σκιά του αυστηρού πατέρα του. Σταδιακά, διαπιστώνει ότι και άλλοι συμμαθητές του μπορεί να αισθάνονται εγκλωβισμένοι σε μια πραγματικότητα που δεν τους αρέσει. Ωστόσο, η ζωή όλων θα ανατραπεί με την έλευση ενός πρωτοπόρου καθηγητή, του Τζον Κίτινγκ. Καθώς οι εβδομάδες κυλούν, η διδασκαλία του αρχίζει να ξεπερνά το στενό χώρο της σχολικής αίθουσας, ανατρέποντας όχι μόνο το σχολικό κατεστημένο, αλλά και τον τρόπο που έβλεπαν τη ζωή τους ως τώρα…

H συναρπαστική ιστορία του Πίτερ Γουίαρ με τον αξεπέραστο Ρόμπιν Γουίλιαμς, που παραμένει στη συνείδηση του κοινού ως μια ταινία που πρέπει να… διδάσκεται. Τεράστια κινηματογραφική και εμπορική επιτυχία, υποψήφια μεταξύ άλλων για τέσσερα Όσκαρ®, εκ των οποίων απέσπασε αυτό του καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου.

Σκηνοθεσία: Πίτερ Γουίαρ
Σενάριο: Τομ Σούλμαν
Ηθοποιοί: Ρόμπιν Γουίλιαμς, Ρόμπερτ Σον Λέοναρντ, Ίθαν Χωκ, Τζος Τσαρλς, Αλεξάντρα Πάουερς
  

Η βαθμολογία της ταινίας προκύπτει από ελεύθερη ψηφοφορία των χρηστών του IMDb.
Aπό το Wikipedia: H Internet Movie Database (IMDb) (στα ελληνικά: Διαδικτυακή Βάση Δεδομένων Ταινιών) είναι μία διαδικτυακή βάση δεδομένων με πληροφορίες για ηθοποιούς, ταινίες, τηλεοπτικά προγράμματα, παρουσιαστές της τηλεόρασης,video games και συντελεστές παραγωγής ταινιών ή προγραμμάτων. Είναι η μεγαλύτερη κινηματογραφική βάση δεδομένων στο Internet.