Δομημένη Συνέντευξη με τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου : 2014-07-13

stay-safe-online

Σχολικό Έτος 2012-2013

Στο πλαίσιο της ερυνητικής εργασίας “ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» 

παραχωρήθηκε συνέντευξη απο τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Κ. Τοψίδη στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αλεξ/πολης. 
ΔΟΜΗΜΕΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 
Aριθμός επιχειρήσεων στο Νομό Έβρου:
Α. ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ : 2880
Β. ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ-ΕΞΑΓΩΓΙΚΕΣ : 2096
Δ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ-ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ : 3156
Πόσο σημαντική θεωρείτε την χρήση των νέων τεχνολογιών στο ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ;
Η χρήση των νέων τεχνολογιών είναι ιδιαίτερα σημαντική και ολοένα και περισσότερο αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα στο επιχειρηματικό γίγνεσθαί.
Πόσο και πως αξιοποιούνται οι νέες τεχνολογίες σε επίπεδο τοπικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας;
Η μεγαλύτερη έμφαση δίδεται στην δημιουργία των εταιρικών και εμπορικών ιστοσελίδων, λιγότερο στην δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων και στην ανάρτηση ιστοσελίδων ενημέρωσης. Η ηλεκτρονική παρουσίαση και προβολή έχει το μεγαλύτερο μερίδιο αξιοποίησης.
Πόσο απαραίτητη αλλά και ασφαλή θεωρείτε την επιχειρηματική δραστηριότητα μέσω των τεχνολογικών πληροφοριακών συστημάτων;
Η μεγαλύτερη διείσδυση των τεχνολογιών της πληροφορικής σε ολοένα και περισσότερα μέρη της καθημερινότητας, καθιστά απαραίτητη και αναγκαία την χρήση των πληροφοριακών συστημάτων. Η δε ασφάλεια των συστημάτων αυτών είναι επίσης σημαντική και θα πρέπει να δίδεται η κατάλληλη έμφαση και σε αυτή την πτυχή της τεχνολογίας.
Ενημέρωση και κατάρτιση των μελών σας στην υποστήριξη της επιχειρηματικότητας μέσω τεχνολογικών πληροφοριακών συστημάτων γίνετε στη περιοχή μας;
Κατά περιόδους, λαμβάνουν χώρα εκπαιδευτικά σεμινάρια και ημερίδες που στοχεύουν στην ενημέρωση καθώς επίσης και στην επιμέρους κατάρτιση των μελών μας για τις τεχνολογίες της πληροφορικής και του διαδικτύου.
Υπάρχει και πόσο είναι επαρκές το νομικό πλαίσιο για την προστασία του ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ στην χωρά μας;
Αναμφίβολα, οι βελτιώσεις του είναι απαραίτητες τόσο για το όφελος και την ασφάλεια του καταναλωτή όσο και για την εξασφάλιση των επιχειρήσεων από κακόβουλες πρακτικές.
Ο ρόλος του συνδικάτου / φορέα σας στη ενημέρωση και εκπαίδευση του εμπορικού και επιχειρηματικού τομέα της περιοχής στο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ;
Ο ρόλος μας είναι ενεργός, αξιοποιώντας κάθε δυνατή ευκαιρία η οποία μπορεί να προσφέρει ενημέρωση και εκπαίδευση στα μέλη μας, αφού πιστεύουμε ότι το ηλεκτρονικό επιχειρείν αποτελεί πλέον αναπόσπαστο μέρος του επιχειρείν.
Σας ευχαριστούμε!
ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ & ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
1ου ΕΠΑΛ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση