Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης 2021-22

οθόνης 2021 11 09 192437

Το σχολείο μας συμμετέχει για δεύτερη σχολική χρονιά στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης που διοργανώνει ο Δήμος Κομοτηνής. 

Πληροφορίες Σχολικού Διαγωνισμού
Ποια είναι η διαδικασία του Σχολικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης:
• Οι μαθητές συλλέγουν τα ανακυκλώσιμα υλικά στους κάδους που έχουν τοποθετηθεί εντός των σχολείων.
• Όταν οι κάδοι γεμίσουν, γίνεται συλλογή και ζύγιση των υλικών από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο), τα Τηγανέλαια Θράκης (τηγανέλαιο) και την ΑΦΗΣ (μπαταρίες).
• Ta νηπιαγωγεία δε θα συλλέγουν αλουμίνιο.
• Τα γυμνάσια θα συλλέγουν μόνο χαρτί και μπαταρίες.
• Κάθε κιλό ανακυκλώσιμου υλικού αντιστοιχεί σε πόντους που λαμβάνει το σχολείο.
• Οι γονείς μπορούν να παρακολουθούν τις επιδόσεις όλων των σχολείων του Δήμου Κομοτηνής, στην ειδική σελίδα http://www.followgreen.gr/komotini/contest, όπου μπορούν να κάνουν και την δωρεά πόντων.
• Σκοπός της δωρεάς πόντων είναι οι γονείς να έρθουν σε επαφή με τη δημοτική πλατφόρμα, για να εκπαιδευτούν και οι ίδιοι σχετικά με την ανακύκλωση.
Ποια υλικά μπορώ να ανακυκλώσω:
Έντυπο Χαρτί: βιβλία, τετράδια, σχολικά έντυπα, περιοδικά, εφημερίδες. Εξαιρούνται οι χάρτινες συσκευασίες χυμών και γάλατος, τύπου Tetrapack.
Πλαστικό: Πλαστικά μπουκάλια από νερό, αναψυκτικά ή άλλα μικρά και μεγάλα, πλαστικά καπάκια από οποιαδήποτε μπουκάλια. Τα μπουκάλια θα πρέπει να είναι άδεια από περιεχόμενο και να ΣΥΜΠΙΕΖΟΝΤΑΙ.
Φορητές μπαταρίες: όλων των ειδών που δεν ξεπερνούν τα 2 κιλά, είτε πρωτογενών (μίας χρήσης) είτε δευτερογενών (επαναφορτιζόμενες). Συμπεριλαμβάνονται κι αυτές των κινητών τηλεφώνων και των φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Πώς το σχολείο συλλέγει πόντους:
• Με την ανακύκλωση που κάνουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στους ειδικούς κάδους.
• Με τη δωρεά πόντων επιβράβευσης από τους γονείς, αφού κάνουν την εγγραφή τους στην πλατφόρμα http://www.followgreen.gr/komotini.
Πώς επιβραβεύεται το σχολείο:
• Στόχος του Δήμου είναι να επιβραβεύσει όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή.
Τι είναι το δημοτικό πρόγραμμα Followgreen:
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα επιβράβευσης της ανακύκλωσης στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν εντελώς δωρεάν όλοι οι δημότες ή όσοι εργάζονται εντός του Δήμου Κομοτηνής και
• συγκεντρώνουν πόντους επιβράβευσης κάνοντας και δηλώνοντας την ανακύκλωσή τους σε διάφορα σημεία του δήμου, όπως στους μπλε κάδους / κώδωνες γυαλιού, κάνοντας δωρεά συγκεκριμένων αγαθών στο κοινωνικό παντοπωλείο/φαρμακείο και συμμετέχοντας ενεργά σε δράσεις ενημέρωσης (άρθρα, βίντεο, κουίζ) που είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα,
• χρησιμοποιούν τους πόντους επιβράβευσης για να λαμβάνουν ειδικές προσφορές και εκπτώσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες των τοπικών και δημοτικών επιχειρήσεων ή να κάνουν δωρεά σε σχολικούς διαγωνισμούς.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Followgreen του Δήμου Κομοτηνής στο email: schools@followgreen.gr.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *