header image
 

Τι σημαίνει για εμάς το ευρώ

Με αφορμή ένα φωτογραφικό διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η ΕΕ με θέμα το Ευρώ (και στον οποίο τελικά δε λάβαμε μέρος), δημιουργήσαμε μια φωτογραφική ομάδα με την οποία προσπαθήσαμε να προσσεγγίσουμε το ζήτημα. Η ομάδα αποτελούνταν από τους μαθητές Διαλεκτέκη Αθηνά, Κατσαπρακάκη Ιωάννη, Κλάδο Στέλιο, Μαθιουδάκη Μαρία, Μακρυγιαννάκη Γιώργο και Μετοχιανάκη Κων/νο, με συντονιστή τον Κοκκινάκη Κων/νο, καθηγητή Πληροφορικής. Οι ιδέες ήταν πολλές, όπως πολλές και οι φωτογραφίες που τράβηξαν τα παιδιά μόνα τους, προκειμένου να εκφράσουν «φωτογραφικά» την άποψή τους σχετικά με το θέμα. Εντέλει καταλήξαμε στην παρακάτω φωτογραφία, η οποία και ανταποκρίνεται πλήρως στο γενικό μας αίσθημα για το τι εντέλει σημαίνει για μας το ευρώ.

Το ευρώ σημαίνει την παγκοσμιοποίηση της κυριαρχίας του χρήματος. Σημαίνει την παγκοσμιοποίηση της μοναξιάς, της μιζέριας και της φτώχειας. Σημαίνει τη μετάβαση στην κοινωνία της ψευδαίσθησης του πλούτου, μέσα σε ένα πραγματικά πλούσιο, αλλά για λίγους, κόσμο… (Κοκκινάκης Κων/νος Καθηγητής Πληροφορικής)

Από το 2002 μπήκε στη ζωή των Ελλήνων ένα νέο νόμισμα, το ευρώ. Στα θετικά του συγκαταλέγεται ότι μπορούμε να ταξιδέψουμε στην Ευρώπη, χωρίς να χρειάζεται αλλαγή συναλλάγματος. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο πρόβλημα που δυστυχώς όσο περνάει ο καιρός γίνεται χειρότερο. Δεν υπάρχουν δουλείες, με αποτελέσματα η ανεργία να αυξάνεται στη χώρα μας. Οι τιμές ανεβαίνουν στα πάντα και ο κόσμος δυσκολεύεται να επιβιώσει. Έτσι πολλοί οδηγούνται στην εγκληματικότητα. Διαπράττουν ληστείες, κάποιες φορές με θύματα με μόνο σκοπό να εξοικονομήσουν έστω και λίγα ευρώ για την οικογένειας τους. (Μακρυγιαννάκης Γιώργος Μαθητής Β1)

Τα λεφτά είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό στη ζωή του ανθρώπου.Όταν έχεις λεφτά μπορείς να πραγματοποιήσεις πολλά από τα όνειρά σου. Τα λεφτά όμως δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία. Πολλά πράγματα στη ζωή δεν  μπορούμε να τα αγοράσουμε,  όπως την φιλία, την αγάπη, τη γαλήνη και άλλα αμέτρητα ψυχικά αγαθά. Αυτός είναι και ο αληθινός πλούτος στην ζωή του ανθρώπου.  (Μετοχιανάκης Κώστας, Μαθητής Β1)

~ από Κοκκινάκης Κων/νος στις 8 Μαΐου, 2010 .



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *