Βιωματικό Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς της Καστοριάς: «τεχνικές έκφρασης και επικοινωνίας στη μαθητική ομάδα». Δραστηριότητα 7.

Εγχειρίδια-Άρθρα Εκπαιδευτική Συμβουλευτική Προσωπικές Εργασίες

Σχολικό έτος 2013-04
Συμμετέχοντες: 18 εκπαιδευτικοί (1 ομάδα)
Συντονιστής: Κωνσταντίνος Κιουρτσής
Διάρκεια 5 ώρες (15:00-20:00)
Λίγα λόγια για τη λειτουργία της μαθητικής ομάδας εργασίας (πχ αγωγής υγείας) θα βρείτε στη διαδικτυακή θέση https://blogs.sch.gr/kkiourtsis/?p=6338

7η δραστηριότητα:  Ένα όνειρο μπροστά στο ανοιχτό παράθυρο

O συντονιστής της ομάδας εμπειρίας ζητάει από τα μέλη να καθίσουν άνετα, να χαλαρώσουν, να κλείσουν τα μάτια τους και να παρακολουθήσουν το ρυθμό της αναπνοής τους. Να αναπνέουν χαλαρά & φυσικά. Αφήνει τα μέλη να παρακολουθούν το ρυθμό της αναπνοής τους και αυτός συνεχίζει με τις οδηγίες:
“Γύρισε πίσω στα χρόνια που ήσουν στο Δημοτικό Σχολείο. Πλησίασε το σχολείο σου. Παρατήρησε το κτίριο και την αυλή του. Τώρα πλησίασε την κύρια είσοδο και μπες μέσα. Περπάτησε στους διαδρόμους. Ψάξε να βρεις την τάξη σου. Κάθισε στο θρανίο σου. Ποιός κάθεται δίπλα σου; Ποιοί κάθονται γύρω σου; Ποιος είναι ο δάσκαλός σου; Το κουδούνι χτύπησε. Ώρα για διάλειμμα. Βγες και εσύ έξω στην αυλή. Τι παρατηρείς; Μείνε στο σχολείο για λίγο ακόμα. Πλησίασε η ώρα να σχολάσεις. Το κουδούνι χτυπάει και όλοι ετοιμάζονται. Πάρε και εσύ το δρόμο για το σπίτι σου. Προχωρώντας, κοίταξε γύρω σου. Πώς είναι οι δρόμοι, τα σπίτια; Ποιούς ανθρώπους; Υπάρχουν κήποι στις αυλές; Υπάρχουν μαγαζιά; Τώρα πλησίασε το σπίτι σου. Πώς είναι εξωτερικά; Μη μπεις ακόμα μέσα. Μείνε έξω και ρίξε μια ματιά από τα παράθυρα. Ψάξε τα δωμάτια ένα-ένα. Ποιοι ζούνε μέσα; Τι σχέση έχεις με αυτά τα πρόσωπα; Τι κάνουνε αυτή τη στιγμή; Βρες το παράθυρο του δωματίου σου. Ψάξε το κρεβάτι σου, τα παιχνίδια σου, τα βιβλία σου. Τώρα πλησίασε την εξώπορτα και μπες μέσα στο σπίτι σου. Κυκλοφόρησε σε όλους τους χώρους, σε όλα τα δωμάτια. Βρες την πιο αγαπημένη σου γωνιά. Κάθισε εκεί και πάρε έναν καθρέφτη. Κράτησέ τον μπροστά στο πρόσωπό σου και κοίτα μέσα του. Τι βλέπεις; … Όταν είσαι έτοιμος, άνοιξε τα μάτια σου”
Στην ολομέλεια, το κάθε μέλος μιλάει για την πιο αγαπημένη γωνιά του σπιτιού του στα χρόνια του Δημοτικού Σχολείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *