Συμμετοχή σχολικών θεατρικών ομάδων στο 3ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος – Αρχαία Μεσσήνη 2014. Συμμετοχές έως 22/11/2013.

Eνημέρωση Nέα

Το Ν.Π.Δ.Δ. «Αρχαία Μεσσήνη» του Δήμου Μεσσήνης  διοργανώνει από 31 Μαρτίου έως 10 Απριλίου 2014 το 3ο Διεθνές  Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος  στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης. Το Φεστιβάλ επικεντρώνεται στην παρουσίαση έργων αρχαίου ελληνικού ή λατινικού δράματος (τραγωδίας ή κωμωδίας), δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και σκοπός του είναι  η ουσιαστική – βιωματική επαφή των νέων με το αρχαίο δράμα και με την πολιτιστική κληρονομιά.
Δικαίωμα συμμετοχής στο Φεστιβάλ έχουν αποκλειστικά οι θεατρικές ομάδες των σχολείων Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας καθώς και οι νεανικές ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , κολλεγίων και πανεπιστημίων άλλων κρατών. Τα μέλη των θεατρικών ομάδων από την Ελλάδα και τα άλλα κράτη πρέπει να είναι αποκλειστικά μαθητές ή νεαροί σπουδαστές. Ο αριθμός των συμμετεχόντων μαθητών ή σπουδαστών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 20 άτομα. Κάθε ομάδα από την Ελλάδα θα συνοδεύεται από ανάλογο αριθμό εκπαιδευτικών, όπως αυτός ορίζεται από την σχετική νομοθεσία. Κάθε ομάδα από άλλα κράτη θα συνοδεύεται από έναν (1) έως το πολύ δύο (2) εκπαιδευτικούς ή συνοδούς. Οι θεατρικές ομάδες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι 22 Νοεμβρίου 2013. Για το σκοπό αυτό πρέπει: α) να υποβάλλουν συμπληρωμένα τα τρία συνημμένα έντυπα (Αίτηση Συμμετοχής, Βεβαίωση και Βασικές πληροφορίες για το έργο), β) να στείλουν το κείμενο του έργου που θα παρουσιάσουν, είτε αυτό είναι το πρωτότυπο είτε η διασκευή του και γ) να στείλουν μία φωτογραφία της θεατρικής ομάδας και των συντελεστών της. Τα ανωτέρω πρέπει να αποσταλούν:
Α) ταχυδρομικά στην διεύθυνση: Γραφείο Ν.Π.Δ.Δ. «Αρχαία Μεσσήνη». Δήμος Μεσσήνης, οδός Δημάρχου Παύλου Πτωχού – Τ.Κ.  24200 Μεσσήνη.  Τηλέφωνα επικοινωνίας: 27223 60105 ( κ. Ντρε) και 6944363890 (κ. Καμαρινοπούλου).
Β) ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: edre@messini.gr

Υποβολή αίτησης συμμετοχής στο Φεστιβάλ σημαίνει και αποδοχή των παρακάτω όρων της διοργάνωσης:
Κάθε θεατρική ομάδα λαμβάνει μέρος στο Φεστιβάλ μόνο με ένα έργο.
Κάθε θεατρική ομάδα που έχει αποφασίσει να λάβει μέρος στο Φεστιβάλ πρέπει μέχρι 24 Ιανουαρίου 2014 (σφραγίδα Ταχυδρομείου) να στείλει στην παραπάνω ταχυδρομική διεύθυνση ένα CD ή DVD με οπτικοακουστικό υλικό καθώς και φωτογραφίες από τις πρόβες ή την παράσταση, προκειμένου να επιλεγεί η παράσταση (το υλικό δεν θα επιστραφεί).
Το έργο θα πρέπει να είναι κανονικής διάρκειας (από 50  έως 70  λεπτά το μέγιστο).
Θα δηλωθεί η κατηγορία του έργου: α) αυθεντικό, β) διασκευή.
Ώρα έναρξης των παραστάσεων: 09:30 π.μ. και 11:00 π.μ. (κάθε ημέρα θα παρουσιάζονται δύο έργα).
Στο χώρο της παράστασης θα υπάρχει μία απλή μικροφωνική και ηχητική εγκατάσταση με CD Player.
Η μουσική κάθε παράστασης πρέπει να είναι αποκλειστικά ηχογραφημένη σε audio CD. Δεν επιτρέπεται η «ζωντανή» μουσική από ορχήστρα μέσα ή γύρω από το μνημείο.
Τα όποια σκηνικά χρησιμοποιηθούν στις θεατρικές παραστάσεις θα είναι ελαφρές – λυόμενες, μικρές και εύκολο-μεταφερόμενες κατασκευές. Κανένα σκηνικό δεν θα στηριχτεί ή τοποθετηθεί στο μνημείο.
Δεν θα χρησιμοποιηθούν πυροτεχνήματα, καπνογόνα, φωτοβολίδες και γενικά εύφλεκτα υλικά καθώς και η αφή κεριών και πυρσών.
Δεν θα γίνει χρήση και ρίψη, για ειδικά σκηνοθετικά τεχνάσματα, υλικών που είναι δύσκολο να περισυλλεχθούν, όπως είναι π.χ. το φελιζόλ, ο χαρτοπόλεμος κ.λπ.
Τα έξοδα μετακίνησης επιβαρύνουν την κάθε θεατρική ομάδα.
Οι διοργανωτές θα εξασφαλίσουν τη διαμονή των μελών των θεατρικών ομάδων (2  διανυκτερεύσεις), πρωινό καθώς και ένα γεύμα στα μέλη κάθε θεατρικής ομάδας αμέσως μετά την παράστασή τους.
Οι θεατρικές ομάδες που θα επιλεγούν θα ενημερωθούν για την συμμετοχή τους μέχρι 07 Φεβρουαρίου 2014  και θα πρέπει να καταθέσουν μέχρι 21 Φεβρουαρίου 2014, στην Τράπεζα Eurobank στον λογαριασμό (GR 9602603170000740200212176) ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ, το ποσό των είκοσι ευρώ (20 €) για κάθε μέλος της θεατρικής ομάδας που συμμετέχει (μαθητή και εκπαιδευτικό/συνοδό).
Στις θεατρικές ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ θα απονεμηθεί Έπαινος Συμμετοχής.
Πληροφορίες: ΥΠΑΙΘ, κ. Πηνελόπη Σακκοπούλου, τηλέφωνο:  210 3443023

Αφήστε μια απάντηση