Ένα λεωφορείο με μεγάλη ιστορία και πάλι στους δρόμους αλλά με διαφορετική αποστολή.

Eνημέρωση Nέα

Ταξίδι στο παρελθόν μ’ ένα μπλε αστικό λεωφορείο που, από το 1960 μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1980, εκτελούσε δρομολόγια στην Αθήνα έκαναν τις τελευταίες ημέρες οι Χανιώτες. Το παλιό λεωφορείο άριστα συντηρημένο, έκανε την εμφάνιση του στην πλατεία της δημοτικής αγοράς και αποτέλεσε πόλο έλξης για εκατοντάδες πολίτες, αλλά και ξένους τουρίστες.
Το παλιό λεωφορείο μάρκας Μερσεντές εκτελούσε δρομολόγια στην Αθήνα και για λίγα χρόνια στο Αίγιο και αποτελεί μέρος της συλλογής 14 παλιών αστικών και υπεραστικών λεωφορείων που έχει στην κατοχή του και συντηρεί μαζί με τον αδελφό του, ο κ. Χάρης Λαζαρόπουλος.
Το λεωφορείο βρέθηκε στα Χανιά, προκειμένου να φιλοξενηθεί μέσα σε αυτό έκθεση παλαιών φωτογραφιών της ποδοσφαιρικής ομάδας του Αθλητικού Ομίλου Χανιά. Την Κυριακή μάλιστα, μετέφερε στο γήπεδο, όπου θα αγωνίζεται η ομάδα της περιοχής για το πρωτάθλημα της δεύτερης εθνικής, παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του ΑΟ Χανιά.
«Η προσπάθεια μας είναι καθαρά ιδιωτική, δεν παίρνουμε καμία απολύτως επιδότηση και στόχος μας είναι να κρατήσουμε ζωντανή την κληρονομιά του 1960», ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κύριος Λαζαρόπουλος. Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι θα μπορούσε το κράτος να έχει δημιουργήσει ένα εθνικό μουσείο μεταφορών ώστε, όπως είπε, να μείνει ζωντανό ένα κομμάτι της σύγχρονης Ελλάδας και της ελληνικής κληρονομιάς.
Πηγή  http://www.news.gr/  09/10/2013  |  11:00

Αφήστε μια απάντηση