Διεθνής συμμαχία για τα δικαιώματα του παιδιού στο Διαδίκτυο

Eνημέρωση Nέα

Από το «Εκπαιδευτικοί teachers@sch.gr» πήραμε το παρακάτω μήνυμα και το αναμεταδίδουμε.

Μέχρι στιγμής, περισσότερα από 270 άτομα έχουν υπογράψει με το e-mail τους στη διεθνή συμμαχία για τα δικαιώματα του παιδιού στο Διαδίκτυο (από 13/9/2013 που ξεκίνησε η εκστρατεία).ψΜε τη δική σας συνεισφορά, ας προσπαθήσουμε να φτάσουμε τους 1000, έως 4 Νοεμβρίου 2013.
Αυτό που όλοι μαζί από κοινού απαιτούμε ως χρήστες από την εταιρεία Facebook είναι να σεβαστεί τα δικαιώματα των παιδιών:
1. Να σταματήσει να έχει εξ αρχής τα προφίλ των χρηστών δημόσια γιατί με τον τρόπο αυτό θέτει σε κίνδυνο τα παιδιά που γίνονται χρήστες.
2. Να σεβαστεί την υποχρέωσή της απέναντι στον νόμο και να ταυτοποιεί τους χρήστες με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκλείει παιδιά κάτω από τα 13 έτη.
Μπορείτε να μοιραστείτε απευθείας το σύνδεσμο https://secure.avaaz.org/en/petition/Alliance_for_childrens_online_rights/ μέσω e-mail ή από τα πιο γνωστά μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook ή Twitter.
Περισσότερες λεπτομέρειες: http://internet-safety.sch.gr/index.php/component/k2/item/249-allvsfb2Επίσης, ως 31/10/2013, καταληκτική ημερομηνία διαγωνισμού “Καλύτερο περιεχόμενο για παιδιά” :  http://internet-safety.sch.gr/index.php/articles/teach/item/228-cont2013Με εκτίμηση, Ενημερωτικός κόμβος για τηνΑσφάλεια στο Διαδίκτυο http://internetsafety.sch.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *