Όλα τα Συντάγματα του κόσμου συγκεντρώνει η Google σε μια ιστοσελίδα

Eνημέρωση Nέα

Η Google δημιούργησε ένα νέο ιστότοπο όπου συγκέντρωσε κάτω από μια ενιαία «στέγη» τα κείμενα όλων των Συνταγμάτων του κόσμου, με στόχο,  να βοηθήσει τις χώρες του πλανήτη να μάθουν η μία από την άλλη και έτσι να αποφύγουν πολιτικές κρίσεις και συγκρούσεις.
Η νέα online βάση δεδομένων με τα Συντάγματα παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη και δημιουργήθηκε με τη βοήθεια ερευνητών από την οργάνωση σύγκρισης των συνταγμάτων Comparative Constitutions Project.
Η αρχική ιδέα παρουσιάστηκε το 2008, όταν υπήρξε ανάγκη να δημιουργηθούν νέα Συντάγματα για το Ιράκ και το Αφγανιστάν και έγινε αντιληπτό ότι δεν υπήρχε μια σχετική κεντρική πηγή γνώσεων σχετικά με την παγκόσμια συνταγματική εμπειρία, εύκολα προσβάσιμη από όλους.
Όπως έγινε γνωστό, πέντε έως επτά νέα συντάγματα συντάσσονται κάθε χρόνο κάπου στη Γη, στο πλαίσιο συνήθως κάποιας συνταγματικής μεταρρύθμισης ή αλλαγής καθεστώτος. Ο νέος ιστότοπος επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν αναζήτηση ανά χώρα και ανά έτος, καθώς επίσης να ψάχνουν τι προβλέπουν τα διάφορα Συντάγματα για επιμέρους ζητήματα  (Πηγή: www.in.gr)
Δημοσίευση http://saferinternet.gr 25.09.2013

Αφήστε μια απάντηση