Tο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών παρουσιάζει μουσική παράσταση με τη ποίηση τριών ποιητών του 20ου αιώνα στις 11, 12 και 13 Οκτωβρίου

Eνημέρωση Nέα

Η ποίηση τριών κορυφαίων ποιητών του 20ου αιώνα, του Κ.Π. Καβάφη, του Αρσένι Ταρκόφσκι και του Χάινερ Μύλλερ, μετουσιώνεται σε μουσική παράσταση σε τέσσερις πράξεις, από τον ταλαντούχο μουσικό και συνθέτη Παναγιώτη Βελιανίτη, με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Θεόδωρου Τερζόπουλου. Ερμηνεύει η διακεκριμένη Ρωσίδα σοπράνο Ναταλία Πσενιτσνίκοβα.
Στο πλαίσιο του πρόγραμμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με θέμα «Με μουσικές εξαίσιες, με φωνές – 150 χρόνια από τη γέννηση του Κ.Π. Καβάφη», το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών (Ε.Π.Κε.Δ.) παρουσιάζει στις 11, 12 και 13 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με το Θέατρο ΑΤΤΙΣ, τη μουσική παράσταση “Kουαρτέτο Οφηλία”.
Η τυραννική καθήλωση του νου και ο φόβος προς καθετί τολμηρό και νέο διαφαίνεται στο ποίημα «Τα παράθυρα» του Κωνσταντίνου Καβάφη. Ο έρωτας και η ανθρώπινη δημιουργικότητα συγκρούονται και τέλος ηττώνται από τη μοιρολατρική αποδοχή του πεπρωμένου στο ποίημα «Τα πρώτα ραντεβού» του Αρσένι Ταρκόφσκι. Ο εγκλεισμός και οι εμμονές οδηγούν στην αυτοκαταστροφή στο ποίημα «Τείχη» του Κωνσταντίνου Καβάφη. Τέλος, ο θάνατος θα φέρει την απόλυτη απελευθέρωση στην Οφηλία του 2ου και 5ου μέρους της «Μηχανής Άμλετ» του Χάινερ Μύλλερ.
Στην παράσταση ο ποιητικός λόγος αρθρώνεται σε ένα ηχητικό περιβάλλον που συνδυάζει την ηλεκτρονική μουσική με ήχους από βρυχηθμούς ζώων, πολεμικές σειρήνες και κρότους μηχανών

Δημοσίευση http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26513&subid=2&pubid=113118450  26.09.2013

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *