Βιωματικό Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς «εθελοντισμός: προσωπική προσφορά υπηρεσιών και πόρων στο συνάνθρωπο και στην κοινότητα». Δραστηριότητα 6.

Εγχειρίδια-Άρθρα Εκπαιδευτική Συμβουλευτική Προσωπικές Εργασίες

Σχολικό έτος 2002-13
Συμμετέχοντες: 152 εκπαιδευτικοί (8 ομάδες).
Συντονιστής: Κωνσταντίνος Κιουρτσής
Διάρκεια: πέντε ώρες για κάθε ομάδα (3:30-8:30 μμ)
Λίγα λόγια για τη λειτουργία της μαθητικής ομάδας εργασίας (πχ αγωγής υγείας) θα βρείτε στη διαδικτυακή θέση http://blogs.sch.gr/kkiourtsis/?p=6338
 
6η  δραστηριότητα: τηλεφωνική γραμμή SOS           
O συντονιστής ζητάει από τα μέλη της ομάδας να ετοιμάσουν σε μια πλευρά της αίθουσας ένα τηλεφωνικό κέντρο ενός συμβουλευτικού σταθμού SOS και σε μία άλλη πλευρά, έναν εικονικό τηλεφωνικό θάλαμο.
Στη συνέχεια ζητάει 4 εθελοντές, που θα είναι οι σύμβουλοι του σταθμού για άτομα που καλούν σε κατάσταση απόγνωσης. Οι εθελοντές αυτοί παίρνουν θέση και γράφουν σε ένα χαρτονάκι ένα φανταστικό ονοματεπώνυμο και την ιδιότητα «ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ». Τα χαρτονάκια αυτά τοποθετούνται μπροστά τους.
Τα υπόλοιπα μέλη καλούν διαδοχικά από τον τηλεφωνικό θάλαμο τον συμβουλευτικό σταθμό και εκθέτουν το πρόβλημά τους. Το πρόβλημα αυτό το ακούνε και οι τέσσερις σύμβουλοι του σταθμού συνεννοούνται μεταξύ τους ώστε να ακούγονται από όλους και απαντούν δίνοντας τις λύσεις.
Στην ολομέλεια τα μέλη εκφράζουν τις δυσκολίες που είχαν στο ρόλο τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *