Βιωματικό Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς «εθελοντισμός: προσωπική προσφορά υπηρεσιών και πόρων στο συνάνθρωπο και στην κοινότητα». Δραστηριότητα 3

Εγχειρίδια-Άρθρα Εκπαιδευτική Συμβουλευτική Προσωπικές Εργασίες

Σχολικό έτος 2002-13
Συμμετέχοντες: 152 εκπαιδευτικοί (8 ομάδες).
Συντονιστής: Κωνσταντίνος Κιουρτσής
Διάρκεια: πέντε ώρες για κάθε ομάδα (3:30-8:30 μμ)
Λίγα λόγια για τη λειτουργία της μαθητικής ομάδας εργασίας (πχ αγωγής υγείας) θα βρείτε στη διαδικτυακή θέση http://blogs.sch.gr/kkiourtsis/?p=6338

 3η  δραστηριότητα: τί μπορώ να κάνω εγώ;
Ο συντονιστής της ομάδας, ζητάει από τα μέλη να σχηματίσουν δύο ομάδες, που θα δημιουργήσουν ένα σενάριο και στη συνέχεια θα το παρουσιάσουν ως θεατρικό παιχνίδι ρόλων.
Δίδονται οι παρακάτω γενικές οδηγίες προς τα μέλη των δύο ομάδων.
1η ομάδα
Είστε κάτοικοι ενός χωριού, και σας ειδοποιούν από το Αστυνομικό Τμήμα, ότι σε μια δύσβατη περιοχή του βουνού της περιοχής σας, αποκλείστηκαν από τα χιόνια τα μέλη μιας οικογένειας, τα οποία στην προσπάθειά τους να φτάσουν σε κατοικημένη περιοχή με τα πόδια, χάθηκαν. Το κινητό τηλέφωνό τους δεν λειτουργεί πλέον, αλλά προλάβανε να επικοινωνήσουν με την αστυνομία, χωρίς όμως να καταφέρουν να δώσουν το ακριβές σημείο στο οποίο βρίσκονται τώρα.
2η ομάδα
Είστε τα μέλη μιας οικογένειας. Το σπίτι σας είναι μικρό. Μια επιτροπή αλληλεγγύης της περιοχής σας, ζητάει από τις οικογένειες να φιλοξενήσουν για 30 μέρες παιδιά μιας Χώρας που βρίσκεται σε πόλεμο.

Στην ολομέλεια παρουσιάζονται τα θεατρικά παιχνίδια ρόλων των δύο ομάδων και το κάθε μέλος εκφράζει τα συναισθήματά του από τη συμμετοχή του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *