Συνέδριο: Καινοτόμες, Ανοικτές και Οικονομικά Βιώσιμες Δομές Δημιουργικής Παραγωγής. Αθήνα, 30/09 και 01/10/2013

Eνημέρωση Nέα

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) διοργανώνει το Διεθνές Συνέδριο με τίτλο “Creativity: Καινοτόμες, Ανοικτές και Οικονομικά Βιώσιμες Δομές Δημιουργικής Παραγωγής” (http://creativity.ekt.gr) στις 30 Σεπτεμβρίου & 1 Οκτωβρίου 2013 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “Creativity: Innovative Models of Production and Access” (CIMPA).
Στόχος του συνεδρίου είναι η ανάδειξη νέων μοντέλων καινοτομικής δημιουργικής παραγωγής, δηλαδή παραγωγής αγαθών γνώσης, όπως έργα λόγου, οπτικοακουστικά, των καλών και εφαρμοσμένων τεχνών, τα οποία προκύπτουν από την επιτυχημένη συνεργασία φορέων από τον επιστημονικό, τεχνολογικό και πολιτιστικό τομέα.

Οι ομιλητές του συνεδρίου, με τις τοποθετήσεις και παρουσιάσεις τους, θα εξετάσουν και προσδιορίσουν τη λεγόμενη “ανοικτή παραγωγή”, με όρους οικονομικούς, νομικούς, τεχνολογικούς, αλλά και καλλιτεχνικούς. Οικονομικά μοντέλα ανοικτού σχεδιασμού, χώροι συνεργατικής καλλιτεχνικής παραγωγής, πολιτικές για την ενίσχυση νέων δομών δημιουργικής παραγωγής, οπτικοακουστικά έργα εστιασμένα στα όρια της ανοικτότητας, προσωπικές εμπειρίες νέων επιχειρηματιών για τη βιωσιμότητα καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων, θα αποτελέσουν τον καμβά αυτού του συνεδρίου, που καλείται να επισημάνει, ιδίως κατά την παρούσα οικονομική συγκυρία, τη σημασία της διασύνδεσης της πολιτιστικής παραγωγής και των χώρων παραγωγής γνώσης με τη δημιουργική βιομηχανία.

πηγήhttp://www.diorismos.gr 17/09/2013

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *