Ο κόσμος του παιδιού στην πλατεία Συντάγματος. Τετραήμερο εκδηλώσεων στις 20 – 23 Σεπτεμβρίου με ελεύθερη είσοδο

Eνημέρωση Nέα

Τέσσερις ημέρες γεμάτες δράση, ενημέρωση, διασκέδαση, γνώση και παιχνίδι περιμένουν τους μικρούς κατοίκους της πόλης με ελεύθερη είσοδο, το τετραήμερο από την Παρασκευή 20 μέχρι την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013 στην πλατεία Συντάγματος. Το Φεστιβάλ «Ο κόσμος του Παιδιού» θα είναι μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στα παιδιά από την προσχολική ηλικία μέχρι την εφηβεία, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία μέσα από το παιχνίδι να εκπαιδευτούν για να γίνουν «οι πολίτες του αύριο», αλλά και να γνωρίσουν την κοινωνική προσφορά πλήθους φιλοξενούμενων φορέων.

Οι τέσσερις ημέρες του Φεστιβάλ θα είναι γεμάτες θεατρικό παιχνίδι, μουσική, χορό, κατασκευές και βιωματικό παραμύθι, πρόκειται εξάλλου για ένα τετραήμερο που υπόσχεται πολλή γνώση μέσα από τη διασκέδαση. Γνώση σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την ανακύκλωση, την οδική ασφάλεια, την υγιεινή διατροφή, αλλά και την επιστήμη, τη μουσική και την τέχνη. Οι μικροί φίλοι του Φεστιβάλ θα γίνουν κηπουροί φυτεύοντας λουλούδια και λαχανικά. Θα παίξουν με όλα τα χρώματα της πλαστελίνης κατασκευάζοντας κήπους, κουκλάκια και αεροπλάνα. Θα δημιουργήσουν τα δικά τους μουσικά όργανα με υλικά από το σπίτι και θα κάνουν συναυλία. Θα γίνουν αστροφυσικοί μαθαίνοντας για τους πλανήτες και θα μελετήσουν τα αστέρια μέσα από ένα τηλεσκόπιο της Διεύθυνσης Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επίσης, θα μάθουν πώς δημιουργείται το κινούμενο σχέδιο σκηνοθετώντας το δικό τους έργο. Θα διασκεδάσουν με κουκλοθέατρο, μαριονέτες, ξυλοπόδαρους, παραμυθάδες και καραγκιόζη, ενώ από την πλατεία Συντάγματος δεν θα λείψουν τα σπορ, καθώς θα υπάρχει ένα ειδικά διαμορφωμένο γήπεδο 5×5, θα παίξουν τένις και θα παίξουν bowling. Στον χώρο του Φεστιβάλ θα διεξάγονται επίσης μυοσκελετικός έλεγχος σε παιδιά 4 ετών και άνω, έλεγχος ανατομικής ευθυγράμμισης στα κάτω άκρα,  εξέταση σπονδυλικής στήλης και άλλες εξετάσεις.

Συγχρόνως, οι γονείς θα μπορούν να πληροφορηθούν  για  υπηρεσίες και δράσεις που αφορούν όλο τον μοναδικό κόσμο του παιδιού με συμμετέχοντες τους εξής φορείς: Πανεπιστήμιο Αθηνών (Διεύθυνση Αστροφυσικής), ΠΑΙΔΙΑΔΡΟΜΗ, Ρόταρυ, UNICEF, Greenpeace, WWF, ΣΕΟ, ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς», ΜΚΟ «ΓΟΝ.ΙΣ», Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους – Κάμερα Ζιζάνιο, Θέατρο Αβάντι, Θέατρο Ημέρας, Μορφές Έκφρασης, ΜΚΟ «Εδρα», ΜΚΟ «KEAN», ΜΚΟ «Αγκαλιά», Θέατρο Σκιών Σπυρόπουλου, PAMEBOLTA, Ομοσπονδία Τένις και πολλοί άλλοι.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ερευνών για την Αγωγή του Παιδιού (ΙΕΑΠ) με στόχο να συμβάλει στον θεσμό της οικογένειας φέρνοντάς τη σε επαφή με όλους τους φορείς και τις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, που μέσα από τις δράσεις τους διαμορφώνουν  τον κόσμο του παιδιού για μια υγιή παιδική προσωπικότητα.

Το Φεστιβάλ «Ο κόσμος του Παιδιού» θα διεξαχθεί στην Πλατεία Συντάγματος με ελεύθερη είσοδο, στις 20-23 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρες: Παρασκευή 17.00-21.00, Σαββάτο/Κυριακή 10.00 – 21.00 και Δευτέρα 10.00 – 14.00

Δημοσίευση:  http://ipaideia.gr/   Προέλευση: ΤΟ ΒΗΜΑ 17.09.2013  07 :41

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *