Ευρωπαϊκά προγράμματα Comenius για ανταλλαγές μαθητών και επιμορφώσεις εκπαιδευτικών

Eνημέρωση Nέα

Το «Ινστιτούτο Επιμόρφωσης εκπαιδευτικών για ευρωπαϊκά και διαπολιτισμικά προγράμματα» (IFEL) διοργανώνει σεμινάρια με θέμα τα ευρωπαϊκά προγράμματα Comenius για ανταλλαγές μαθητών και επιμορφώσεις εκπαιδευτικών. Η γλώσσα των σεμιναρίων είναι γερμανικά και Αγγλικά και διοργανώνονται στην Πόρτο της  Πορτογαλία.
1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: 19. έως 26.  07. 2014 – Η γλώσσα των σεμιναρίων είναι γερμανικά
2ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: 26. 07. έως 02.  08. 2014 – Η γλώσσα των σεμιναρίων είναι γερμανικά
Διοργάνωση διαπολιτισμικών ανταλλαγών στην Ευρώπη – (Πως οργανώνονται σχολικές ανταλλαγές, και προγράμματα επιμόρφωσης ενηλίκων; Πως και που βρίσκει κανείς χρηματοδότηση; Επικοινωνία σε διαπολιτισμικά και πολυεθνικά προγράμματα.)
 3ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: 02. έως 09.  08.  2014 – Η γλώσσα των σεμιναρίων είναι  Αγγλικά
Διοργάνωση διαπολιτισμικών ανταλλαγών στην Ευρώπη – (Πως οργανώνονται σχολικές ανταλλαγές, και προγράμματα επιμόρφωσης ενηλίκων; Πως και που βρίσκει κανείς χρηματοδότηση; Επικοινωνία σε διαπολιτισμικά και πολυεθνικά προγράμματα.)
Στα πλαίσια των μέχρι τώρα 36 σεμιναρίων μας πολλοί εκπαιδευτικοί γνωρίστηκαν με συναδέλφους από άλλα σχολεία και χώρες, και ξεκίνησαν συνεργασίες και προγράμματα που εξελίχθηκαν με επιτυχία.
Μπορούν να συμμετέχουν: Νηπιαγωγοί, Δάσκαλοι, Καθηγητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων από τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα COMENIUS (χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ελβετία, Τουρκία, Κροατία και ΠΓΔΜ). Επίσης δικαιούνται συμμετοχής εκπαιδευτές σε παιδικούς σταθμούς, κέντρα νεότητας, καθώς κι επιμορφωτές σε κέντρα επιμόρφωσης ενηλίκων)
Τα έξοδα συμμετοχής: Κόστος σεμιναρίου, έξοδα διαμονής: διανυκτέρευση, φαγητό, αεροπορικό εισιτήριο, έξοδα μεταφοράς από και προς το αεροδρόμιο καλύπτονται πλήρως από την ευρωπαϊκή ένωση. Στο κόστος σεμιναρίου συμπεριλαμβάνονται όλα τα έξοδα, (συν το πολιτιστικό πρόγραμμα: ξεναγήσεις, μετακινήσεις, επισκέψεις μουσείων αρχαιολογικών χώρων, κ.α.)
Εάν ενδιαφέρεσθε να συμμετέχετε στο σεμινάριο, στείλτε μας τον ακόλουθο πίνακα συμπληρωμένο με τα στοιχεία σας (στα γερμανικά).
Θα σας στείλουμε μια προσωρινή βεβαίωση συμμετοχής και μια «πρότυπη» αίτηση συμμετοχής με  E-Mail (ως παράδειγμα). Την φόρμα της αίτησης στην γλώσσα σας θα την βρείτε από το εθνικό πρακτορείο (Ελλάδα: ΙΚΥ) που διαχειρίζεται για την χώρα σας το Comenius.
Greek State Scholarship’s Foundation I.K.Y.
1, Makri & D. Areopagitou St,
GR-11742 Athens
Website: http://www.iky.gr
Σε περίπτωση που δεν εγκριθεί η αίτηση σας αυτή τη φορά έχετε την δυνατότητα να την υποβάλετε ξανά την επόμενη περίοδο για ένα από τα επόμενα σεμινάρια μας.
Θερμούς χαιρετισμούς από το Iντσιτούτο IFEL στο Αμβούργο

Dzintra Dreyer
Υπεύθυνη Ινστιτούτου
ifel-institut@web.de        +49 173 9001894
www.ifel-institut.eu
Pre-registration/ Vorlaeufige Anmeldung (Παρακαλώ συμπληρώστε με e-mail στο ifel-institut@web.de  ) Θα ήθελα να παρακολουθήσουν ένα από τα ακόλουθα προγράμματα ατάρτισης των εκπαιδευτικών στην Πόρτο της  Πορτογαλία:

Ja/ Nein – vom 19. bis zum 26. Juli 2014 – Titel: Projektmanagement für interkulturelle Austauschprojekte in Europa.
Ja/ Nein – vom 26. Juli bis zum 2. August 2014 – Titel: Projektmanagement für interkulturelle Austauschprojekte in Europa.

Yes/ No – from 2nd to 9th August 2014 – Title: Project management for cross-cultural exchange projects in Europe.

Ναι / Οχι – Δουλεύω σε ένα σχολείο
Ναι / Οχι – Δουλεύω σε ένα νηπιαγωγείο
Ναι / Οχι – Δουλεύω στην εκπαίδευση ενηλίκων

Παρακαλώ να μου στείλετε την αίτηση!
Κ. / κα
Όνομα:
Όνομα:

Ιδιωτική διεύθυνση για την προκαταρκτική Anmeldebestaetigung
Οδός:
Πόλη:
Περιφέρεια:
Χώρα:

Mail:
Τηλέφωνο:
Κινητό:

Σχολείο:

Απαντήστε τις ερωτήσεις, το σπίτι τον αριθμό τηλεφώνου σας για εμάς είναι πολύ σημαντικό!

Seminarleiterin
Frau Dzintra Dreyer
Klaus – Groth – Str. 84
D 20535 Hamburg
ifel-institut@web.deIfeL Institut für europäische Lehrerfortbildung UG (haftungsbeschränkt)
Telefon:     +49 4032599029
Mobiltelefon: +49 151 27167743

Αφήστε μια απάντηση