Προκήρυξη Σεμιναρίου για εκπαιδευτικούς ΠΕ και ΔΕ Χανίων με θέμα «Υγρότοποι και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» στις 4-5/10/2013.

Eνημέρωση Nέα

Tο Κέντρο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (ΚΠΕ) Βάμου, στα πλαίσια των Δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση», που αφορά τα Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία και που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από Εθνικούς πόρους, οργανώνει, στα πλαίσια της Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και με τη συνεργασία του ΚΠΕ Ιεράπετρας – Νεάπολης, της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Ε. Χανίων, της Ορνιθολογικής Εταιρείας και της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων διήμερο Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς της Ενότητας Χανίων Κρήτης την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013, με τίτλο: «Υγρότοποι και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση». Η δράση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, της Πανευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών (που στην Ελλάδα συντονίζει η Ορνιθολογική Εταιρεία) και του Δικτύου «Υγροτροποποιώ τη Συμπεριφορά μου» (στο οποίο συμμετέχει το ΚΠΕ Βάμου και συντονίζει το ΚΠΕ Ιεράπετρας-Νεάπολης).

Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών για τους υγροτόπους, η στήριξή τους στην υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σχετικά με τους υγροτόπους.

Στην εν λόγω δράση προβλέπεται ότι θα συμμετάσχουν πενήντα (50) εκπαιδευτικοί ΠΕ και ΔΕ της Περιφερειακής Ενότητας των Χανίων. Δυνατότητα συμμετοχής κατά σειρά προτεραιότητας έχουν α) όσοι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν στο Δίκτυο «Υγρο(τροπο)ποιώ τη συμπεριφορά μου», β) οι εκπαιδευτικοί προτίθενται να υλοποιήσουν προγράμματα Π.Ε. στα σχολεία τους σχετικά με το νερό, τους υγροτόπους ή άλλο σχετικό πρόγραμμα, γ) όσοι άλλοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται. Δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να γίνουν μέσω της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΕ (με αποστολή της συνημμένης αίτησης στο e-mail sdrdidechan@sch.gr ) και για την Π.Ε. με τη συμπλήρωση αίτησης στο https://docs.google.com/forms/d/1RLZvLuTinCUkFLpBoGOwwMWqbRnTMPDnZLJsA2piCBs/viewform  μέχρι την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013. Η Υπεύθυνη πρέπει να στείλει τις αιτήσεις στο ΚΠΕ Βάμου μέχρι την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου (έως τις 12 το μεσημέρι).

Από το ΤΔΕ του ΚΠΕ Βάμου θα καλυφθούν τα έξοδα: α) Διατροφή (Δείπνο και καφές) για όλους τους συμμετέχοντες, β) Διαμονή για όσους η έδρα του σχολείου τους είναι πάνω από 35 χιλιόμετρα από το ΚΠΕ, γ) γραφική ύλη που θα απαιτηθεί για την κάλυψη αναγκών της δράσης, δ) Μετακίνηση των συμμετεχόντων στο πεδίο (Λ. Αγιάς) με λεωφορείο από Χανιά.

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Βάμου 4 Οκτωβρίου 2013 και στη λίμνη Αγιάς στις 5 Οκτωβρίου 2013

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *