Λογοτεχνία και Νέες Τεχνολογίες. Για φιλολόγους Γυμνασίου και Λυκείου και μεταπτυχιακούς φοιτητές

Eνημέρωση Nέα


Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013: 14:00-19:00
Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013: 10:00-15:00
Ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα που φιλοδοξεί να «ταξιδέψει» τους συμμετέχοντες στους ιστότοπους που αναφέρονται στην Αρχαία και στη Νέα Ελληνική Λογοτεχνία και να τους εξοικειώσει με τη χρήση και τη διδακτική αξιοποίησή τους.
Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν σχετικές διδακτικές προτάσεις και θα συζητηθούν πτυχές του θέματος, όπως: Η διδακτική της ελληνικής λογοτεχνίας και οι ΤΠΕ. Η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας με τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών. Τα ηλεκτρονικά βιβλία (e-books, audio-books) και οι εκπαιδευτικές δυνατότητες που προσφέρουν. Η χρήση και η αξιοποίηση ιστοσελίδων και εκπαιδευτικών εργαλείων για τη διδασκαλία των ομηρικών επών και της δραματικής ποίησης.
Εισηγητές: Τιτίκα Δημητρούλια, Επίκουρη Καθηγήτρια ΑΠΘ, κριτικός Λογοτεχνίας. Δημήτρης Λάππας, φιλόλογος, επιστημονικός συνεργάτης της ΝΕΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. Νατάσα Μερκούρη, φιλόλογος, επιστημονική συνεργάτιδα της ΝΕΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν δωρεάν με την εγγραφή τους το βιβλίο του Jay David Bolter «Οι μεταμορφώσεις της γραφής, Υπολογιστές, υπερκείμενο και αναμορφώσεις της τυπογραφίας».
Τόπος: Πολυχώρος Μεταίχμιο, στο κέντρο της Αθήνας, Ιπποκράτους 118
Διάρκεια και κόστος: Το κάθε πρόγραμμα διαρκεί δέκα διδακτικές ώρες και κοστίζει 100 ευρώ (85 ευρώ για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν δύο ή περισσότερα προγράμματα).
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ.: 2113003500 (εσωτ. 524) και στο e-mail: events@metaixmio.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *