Η γόνιμη σύνδεση της δημιουργικής γραφής με τη διδασκαλία της Γλώσσας. Για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Eνημέρωση Nέα

Στην επιμορφωτική αυτή συνάντηση θα παρουσιαστεί μια μεθοδική πρόταση ένταξης της Δημιουργικής Γραφής στη διδασκαλία της Γλώσσας στο Δημοτικό Σχολείο. Τα βήματα της προσέγγισης αυτής θα είναι: Ο λόγος της λογοτεχνίας για τη δημιουργική γραφή. Ο παιδαγωγικός λόγος για τη Δημιουργική Γραφή και τη σύνδεσή της με το μάθημα της Γλώσσας. Δραστηριότητες και τεχνικές για την εξοικείωση των μαθητών με τη δημιουργική γραφή στο μάθημα της Γλώσσας.
Φορείς διοργάνωσης: εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και Επιστημονική Ένωση ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ
Χρόνος: Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013: 14:00-19:00 και Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013: 10:00-15:00
Τόπος: Πολυχώρος Μεταίχμιο, στο κέντρο της Αθήνας, Ιπποκράτους 118.
Εισηγητές   Μαρίζα Ντεκάστρο, παιδαγωγός, συγγραφέας, κριτικός παιδικής λογοτεχνίας και  Ασπασία Βασιλάκη, MD εκπαιδευτικός, συγγραφέας, συνεργάτης της Επιστημονικής Ένωσης ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν δωρεάν με την εγγραφή τους το βιβλίο του Τζάνι Ροντάρι “Γραμματική της φαντασίας, Εισαγωγή στην τέχνη να επινοείς ιστορίες”.
Στο τέλος του προγράμματος χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης εφόσον οι συμμετέχοντες έχουν παρακολουθήσει το σύνολο των διδακτικών ωρών.
Διάρκεια και κόστος: Το κάθε πρόγραμμα διαρκεί δέκα διδακτικές ώρες και κοστίζει 100 ευρώ (85 ευρώ για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν δύο ή περισσότερα προγράμματα).
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ.: 2113003500 (εσωτ. 524) και στο e-mail: events@metaixmio.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *