Εκπαιδευτές ενηλίκων Ρομά για απόκτηση επαγγλεματικής κατάρτισης. Αιτήσεις έως 30/9/2013.

Eνημέρωση Nέα

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΕΛΚΕ ΑΠΘ) προτίθεται να συγκροτήσει μητρώο εκπαιδευτών ενηλίκων με αντικείμενο έργου την εκπαίδευση των ενήλικων Ρομά για την απόκτηση απολυτηρίων Δημοτικού, διπλωμάτων οδήγησης, καθώς και την απόκτηση δεξιοτήτων επαγγελματικής κατάρτισης.

Το συνολικό προϋπολογισθέν ποσό για την εκπαίδευση ενηλίκων ανέρχεται στις 10.000 € για το έργο που θα πραγματοποιηθεί στις Περιφέρειες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και 10.000 € για το έργο που θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Οι επιλεγέντες εκπαιδευτές θα απασχοληθούν με σύμβαση μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου έως τις 31/12/2013 (ημερομηνία λήξης του εν λόγω έργου) και σε περίπτωση παράτασης του έργου μέχρι τη λήξη αυτής, ως ωρομίσθιοι με αμοιβή 15 € την ώρα (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και των νόμιμων κρατήσεων)

Οι υποψήφιοι ανάλογα με την ειδικότητα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

1. Εκπαιδευτές γραμματισμού ενηλίκων για τη διδασκαλία γραφής και ανάγνωσης σε ενήλικους Ρομά με στόχο την απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ– ΚΡΙΤΗΡΙΑ
Πτυχίο Τμημάτων Φιλοσοφικής Σχολής ή και Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης
Προϋπηρεσία τουλάχιστον 100 ωρών στην εκπαίδευση ενηλίκων.

ΣΥΝΕΚΤΙΜΩΜΕΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ– ΚΡΙΤΗΡΙΑ
Μεταπτυχιακό δίπλωμα συναφές με το αντικείμενο του έργου
Προϋπηρεσία ως εκπαιδευτής/τρια σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Επιμόρφωση σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.

2. Εκπαιδευτές θεωρητικού μέρους για την απόκτηση διπλωμάτων οδήγησης σε αναλφάβητους ενήλικους

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ– ΚΡΙΤΗΡΙΑ
Άδεια εκπαιδευτή υποψηφίων οδηγών της Υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών της οικείας Περιφερειακής Ενότητας.

ΣΥΝΕΚΤΙΜΩΜΕΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ– ΚΡΙΤΗΡΙΑ
Εμπειρία στην εκπαίδευση υποψηφίων οδηγών.

3. Εκπαιδευτές κομμωτικής για τη διδασκαλία της κομμωτικής τέχνης

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ– ΚΡΙΤΗΡΙΑ
Πτυχίο TEE Α’ κύκλου σπουδών της ειδικότητας κομμωτικής τέχνης ή ισότιμος τίτλος σπουδών της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή Πτυχίο TEE Β’ κύκλου σπουδών της ειδικότητας κομμωτικής τέχνης ή ισότιμος τίτλος σπουδών της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή Δίπλωμα ΟΕΕΚ, επιπέδου μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης των ΙΕΚ ή ισότιμου τίτλου σπουδών της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.
Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος Κομμωτή/ Κουρέα, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. πρωτ. Υ1γ/Γ.Π/οικ. 139493/25.11.2011 Εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

ΣΥΝΕΚΤΙΜΩΜΕΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ– ΚΡΙΤΗΡΙΑ
Προϋπηρεσία ως εκπαιδευτής/τρια κομμωτικής στη Δευτεροβάθμια ή Μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση ή προϋπηρεσία σε αναγνωρισμένη από το κράτος Σχολή ή σε προγράμματα που έχουν υλοποιηθεί από ΟΤΑ, ΜΚΟ ή οποιοδήποτε άλλο φορέα που υλοποιεί προγράμματα επιμόρφωσης ή εκπαίδευσης.
Αποδεδειγμένη εμπειρία σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

4. Εκπαιδευτές κοπτικής – ραπτικής για τη διδασκαλία τεχνικών κοπτικής – ραπτικής

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ– ΚΡΙΤΗΡΙΑ
Πτυχίο Μέσης Τεχνικής Σχολής ή ΤΕΛ ή ΕΠΛ ειδίκευσης ή Β’ κύκλου ΤΕΕ, αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας, ή πτυχίο και βεβαίωση ισοτιμίας με πτυχίο αντίστοιχης ειδικότητας Μέσης Σχολής από τον αρμόδιο φορέα εάν δεν είναι σαφής η βαθμίδα εκπαίδευσης ή ισότιμο πτυχίο αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας και βεβαίωση τρίμηνης παιδαγωγικής επιμόρφωσης της Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ. Εναλλακτικά, πτυχίο Α’ κύκλου ΤΕΕ ή Τεχνικής και Επαγγελματικής Σχολής ή Κατώτερης Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής, αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας, ή πτυχίο και βεβαίωση ισοτιμίας με πτυχίο αντίστοιχης ειδικότητας Κατώτερης Επαγγελματικής Σχολής από τον αρμόδιο φορέα εάν δεν είναι σαφής η βαθμίδα εκπαίδευσης ή ισότιμο πτυχίο της αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας.

Η υποβολή των προτάσεων και λοιπών δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους θα γίνεται τις ώρες 10:00 14:00 και έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2013 στην ακόλουθη διεύθυνση (ταχυδρομικά ή ιδιοχείρως): Αρχαιολογικού Μουσείου 29 (μικρό κτίριο)
54640 Θεσσαλονίκη
«Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Παιδιών Ρομά»,
με την ένδειξη
Για την υπ’αριθ. ……………./2013 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος – Ειδικότητα ……
Η επιλογή των εκπαιδευτών θα γίνεται σταδιακά ανάλογα με τις ανάγκες του έργου και τη διαθεσιμότητα των υποψηφίων να μεταβούν στις περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα.

πηγή:  http://ipaideia.gr/ekpaideutes-enilikon-roma-gia-apoktisi-epagglematikis-katartisis.f1e2a6c72e3e0c6d857ad0d661253115.html   22 Αυγούστου 2013

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *